BIVŠA MODELISICA

Ko je Aleksandra Meljničenko, supruga ruskog oligarha: Prijateljica s Ninom Badrić, nema profil na društvenim mrežama

Andrej i Aleksandra imaju dvoje djece, a u skladnom braku su već 17 godina

Andrej i Aleksandra Meljičenko. Agencije

L. S. R.

13.3.2022

Aleksandra Meljničenko, bivša članica srbijanske muzičke grupe "Models", od 2005. godine je u braku s Andrejem Meljničenkom, ruskim oligarhom kojem je u Italiji zaplijenjena megajahta. Aleksandrino djevojačko prezime je Nikolić.

Vjenčali su se na Azurnoj obali, na svečanosti koja je koštala više od tri miliona dolara. Vjenčanje je trajalo tri dana i proglašeno je jednim od najluksuznijih u 21. stoljeću.

Ruski oligarh je po goste poslao privatne avione koji su ih iz Beograda, Splita, Pariza, Londona i Moskve dovezli do Nice. Na svadbenom veselju su pjevale zvijezde Vitni Hjuston (Whitney Houston), Enrike Iglesijas (Enrique Iglesias) i  Kristina Agiljera (Christina Aguilera).


Nina Badrić i Aleksandra Meljničenko. Društvene mreže

Za treću godišnjicu braka su im na jahti SY A pjevali Leni Krevic (Lenny Kravitz) i Snup Dog i (Snoop Dogg). Za Aleksandrin 30. rođendan je nastupila Dženifer Lopez (Jennifer), a svjetski mediji su tada pisali da je za nastup dobila dva miliona dolara.

Andrej i Aleksandra imaju dvoje djece, a u skladnom braku su već 17 godina.

Sandra Meljničenko nema profile na društvenim mrežama i ne voli se pojavljivati u medijima. Poznato je da je bliska prijateljica hrvatske pjevačice Nine Badrić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.