EDUKACIJA I ZABAVA

Neum Hair Week: Stižu frizerske zvijezde iz cijelog regiona

Ovaj događaj bit će održan od 6. do 8. maja u hotelu "Grand"

L. S. R.

17.3.2022

Neum Hair Week. Instagram

Neum Hair Week, veliki regionalni frizerski event, bit će održan od 6. do 8. maja u hotelu "Grand".

Frizerski eventi, koji okupljaju veći broj frizera na jednom mjestu česti su događaji u svijetu, a nisu inovitet ni u našem regionu u čemu svakako prednjače Hrvatska i Srbija.

Što se tiče Bosne i Hercegovine redovno se, izuzev posljednjih godina tokom trajanja pandemije, održavaju uglavnom frizerske edukacije, državna takmičenja frizera te brojni drugi eventi edukativnog karaktera čije je trajanje u gotovo svim slučajevima bilo ograničeno na jedan dan.

Ideja za održavanje jednog ovakvog trodnevnog frizerskog eventa u Neumu, jedinom bh. gradu na moru, rodila se još prije nekoliko godina.


Specijalni gost iz Slovenije

Neum Hair Week zamišljen je kao regionalni trodnevni frizerski event, posvećen edukacijama na kojima će se predstaviti najeminentniji frizerski, ekonomski i marketinški stručnjaci iz regiona s ciljem educiranja frizera učesnika, prezentacije najnovijih trendova u svijetu frizerstva u nadolazećoj sezoni te promocije inovativnih frizerskih preparata i savremenih tehnika u radu.

Neum Hair Week također je i ponajviše event za promociju frizerstva općenito kao zanata kojim se bavi oko 12.000 osoba u BiH. To su nezvanični podaci Saveza frizera u BiH.

Edukativni dio ukupne agende Neum Hair Weeka podrazumijeva pet modula o različitim temama koje zajednički tvore za učesnike iznimno korisnu cjelinu obuke.

Svojim prepoznatljivim performansom predstavit će se poznati frizerski umjetnici - grupa "Fringe" sa Dejanom Kostićem iz Srbije, uz specijalnog gosta frizera maestra Metoda Tasiča iz Slovenije. Zatim, savremena tehnike geometrijskog šišanja demonstrirat će jedan od najpoznatijih frizera iz BiH Senad Šehić, a jedan od trenutno najpopularnijih mladih frizera na Balkanu Ivan Duda iz Splita promovirat će mušku liniju za 2022. ESSENTIAL MENS COLLECTION.

U sklopu Neum Hair Weeka planirane su i edukacije za frizerske salone u poslovanju i menažerskom segment s predavačem Sanjom Varlaj (SVIM iz Zagreba), kao i edukacija Uvod u digitalni marketing za frizere koju će predvoditi Semir Musić (Lilium, Sarajevo).

Neum Hair Week. Instagram

Svi frizeri na moru

Uz najavljujući slogan “Svi frizeri na jednom mjestu, na moru”, Neum Hair Week također je i event za druženje, upoznavanje i umrežavanju frizera međusobno zbog educiranja i razmjene iskustava u radu kao i za povezivanje frizera i specijaliziranih prodavaca frizerske opreme i preparata.

Osim edukacija Neum Hair Week idealna je prilika učesnicima za odmor i zabavu, jer se event održava u jednom od najboljih hotela u BiH u kojem osim disco cluba, gdje će biti organizirana zabava, učesnici će moći priuštiti i nezaboravne dane odmora i relaksacije koristeći all inclusive ponudu hotela, smještaj i hranu te bazen sa ugrijanom morskom vodom, saune, teretanu...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.