ALANJA

I ove godine u Turskoj: Frizeri iz BiH na tradicionalnom festivalu

Bh. frizeri, njih oko 70, borave u Turskoj već šest dana gdje su prisustvovali seminarima i prezentacijama tehnika šišanja

Bh. frizeri, njih oko 70, borave u Turskoj već šest dana  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
A. Latić

19.10.2023

Tradicionalni međunarodni festival i takmičenje frizera Evrope i Azije na kojem frizeri iz BiH učestvuju već više od deset godina, ove godine se održava u luksuznom hotelu Haydarpasha Palace u blizini grada Alanje.

Bh. frizeri, njih oko 70, borave u Turskoj već šest dana gdje su prisustvovali seminarima i prezentacijama tehnika šišanja, svečanih frizura i drugim frizerskim radionicama. Također je sinoć na velikoj sceni u sklopu manifestacije, za ovu priliku okupljeni bh. tim, prezentirao čak šesnaest radova, od takmičarskih, preko modnih, pa do nosivih muških i ženskih frizura. Cijeli njihov nastup bio je popraćen pjesmama "Dubioza kolektiva".

Predsjednik Saveza Frizera u BiH Sanin Fazlić kaže za "Avaz" da je ponosan što su ovogodišnja organizacija odlaska bh. frizera u Tursku kao i sami nastup njegovog tima bili na vrhunskom nivou i što su frizeri iz BiH još jednom pokazali visoki i svjetski nivo znanja kada je moderno frizerstvo u pitanju.

Sanin Fazlić. Avaz

- Festival koji se svake godine u oktobru održava u Turskoj, inače je tokom cijele godine jedna od glavnih tema među nama frizerima. Čekamo ga i on nam dođe kao neka nagrada nakon puno rada tokom ljetne sezone koja je za frizere ključna. Ovo putovanje je spoj odmora, zabave, druženja i seminara nakon kojih se vratimo inspirirani. Osim što se educiramo, tokom boravka, kao rijetko kad u godini, imamo dosta vremena da razmijenimo svoja iskustva iz posla, podijelimo probleme iz naših salona i zato je ovo za nas frizerski događaj godine - kaže Fazlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.