HUMANI GEST

Članovi grupa "Rammstein", "Ministry" i "Faith No More" udružili se u supergrupu za pomoć Ukrajini

Kompletan prihod od zarade pjesme "Come Together" putem digitalne prodaje i streamova biti će doniran UNICEF-u

Diskografska kuća COP International osnovala je supergrupu. Agencije

L. K. P.

26.3.2022

Sa željom da pomognu ukrajinskim izbjeglicama, kalifornijska industrial/electronic diskografska kuća COP International osnovala je supergrupu u kojoj se nalaze sadašnji i bivši članovi "Rammsteina", "Faith No More", "Ministry" i "Filter", kako bi obradili klasik "The Beatlesa" "Come Together" iz 1969. godine.

Projektom je upravljao osnivač COP Internationala Kristijan Petke (Christian), uz legendarnog producenta Džona Frajera (John Fryer) koji je sarađivao s grupama kao što su "Depeche Mode", "Cocteau Twins", "Nine Inch Nails". 

Kompletan prihod od zarade pjesme "Come Together" putem digitalne prodaje i streamova biti će doniran UNICEF-u. Pjesma je za sada na bandcampu, a uskoro će stići na streaming platforme.

U službenoj objavi povodom ovog projekta piše:

”UNICEF sarađuje s partnerima kako bi došao do ugrožene djece i porodica u Ukrajini s osnovnim uslugama, uključujući zdravstvo, obrazovanje, zaštitu, vodu i kanalizaciju, kao i zalihe potrebne za spašavanje života”.

Kristijan Petke iz COP International je tim povodom izjavio: 

"Ova pjesma je jednostavna i izravna poruka milionima ljudi koji trenutno pate u Ukrajini ali i šire. Nisi sam. Vidimo se”. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.