REZULTAT ZA HISTORIJU

Jala Brat, Buba Corelli i Raf Camora opet imaju hit: "CRMNL" je broj 1 u Austriji!

Pjesma je izašla prije nekoliko dana i od tada je na vrhu ljestvice Spotifya

Jala Brat, Buba Corelli i RAF Camora. Instagram

L. S. R.

30.3.2022

U ovoj sedmici možda će se desiti premijera na Ö3. Čini se kao da se pjesma iz Bosne penje na vrh top ljestvica, piše austrijski "Heute".

"Godinama se iznova događa da balkanske pjesme zavladaju top listama na YouTubeu. Nije rijetkost da se u virtualnoj hit paradi predstavljaju MC Stojan, tri dame iz "Hurricanea" ili Darko Lazić. Ali sada se nazire prava senzacija! Bosanskohercegovački reperiJala Brat i Buba Corelli po treći put su se udružili s bečkim reperom RAF Camorom. Rezultat se zove "CRMNL" i sada bi mogao ući u historiju", piše "Heute".


Objava u austrijskom "Heuteu". Skrinšot

Pjesma je izašla prije nekoliko dana i od tada je na vrhu ljestvice Spotifya.

"Ovo je dobar znak da bi pjesma mogla završiti na vrhu Ö3 ljestvice. Ako je tako, bilo bi to prvi put da je bosanskohercegovačka pjesma dospjela na 1. mjesto austrijskih top lista", piše "Heute" i dodaje:

U ovoj sedmici desit će se trenutak istine. Tada bi se zapravo moglo desiti da pjesma na bosanskom jeziku bude broj 1. na službenim top listama u Austriji. Već sada je jasno da će se pjesma naći u hit paradi. Ostaje za vidjeti hoće li to biti dovoljno za vrh.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.