AVAZ SAZNAJE

„Burek sa sirom“ se u tajnosti snima u Hrasnici: Otkrivamo šta se dešava na setu i ko glumi u seriji

Producenti Nove TV ne dozvoljavaju iznošenje informacija u javnost

Feđa Isović. Arhiva

Piše: L. S. R.

30.3.2022

U sarajevskom naselju Hrasnica, daleko od očiju javnosti i bez iznošenja informacija u javnost, kako „Avaz“ saznaje, snima se nova bh. serija koja nosi naziv „Burek sa sirom“ autora i reditelja Feđe Isovića.



Sjajna atmosfera

Pod velom tajnosti je zbog Nove TV iz Zagreba, koja je producent serije i koja ne dozvoljava iznošenje bilo kakvih informacija sa seta.

- Oni plaćaju i postavljaju pravila igre - kazao je naš izvor.

Prema našim informacijama, ekipa radi od devet sati ujutro do navečer. Ali, uprkos žestokom tempu, na setu vlada sjajna atmosfera. Naš izvor ističe da se radi o kvalitetnom tekstu te naglašava: „Serija će biti haos.“

A ništa manje se i ne očekuje s obzirom na to da iza nje stoji Isović, koji je tvorac hit-serija „Lud, zbunjen, normalan“, „Konak kod Hilmije“,“Kriza“, „Ne diraj mi mamu“...


Emir Hadžihafizbegović. Arhiva

Strpite se...

Da se sprema nešto veliko, Isović je nagovijestio nedavno govoreći za „Avaz“. I tada je naglasio da ne smije govoriti o onome što radi.

- Strpite se do zime. Radi se više serija, četiri-pet, a mislim da ćemo do zime imati nekoliko serija iz Bosne i Hercegovine. Neke su u pripremi, a neke u procesu snimanja. Nadam se da ćemo iduće godine konačno na našim televizijama gledati domaće serije - kazao je Isović.



Ko je u glumačkoj ekipi

U seriji „Burek sa sirom“, kako saznajemo, glumi sjajna ekipa. Među njima su Izudin Bajrović, Emir Hadžihafizbegović, Amila Terzimehić, Marko Cindrić, Igor Skvarica i drugi.

Pitanje je kada će publika u BiH moći gledati „Burek sa sirom“, s obzirom na to da je hrvatska Nova TV producent.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.