HIT-SERIJA

Turski glumac Džaner Džindoruk o ulozi Volkana: Nažalost, i ja sam bio nevjeran

Serija se emitira na Novoj BH

Džindoruk : Nevjeru ne bih oprostio. Nova BH

Piše: L. Karahmet - Pujagić

1.4.2022

Džaner Džindoruk (Caner Cindoruk) glumi jednu od glavnih uloga u turskoj seriji „Nevjera“ koja se emitira na Novoj BH. Za sebe kaže da je feminist, pravi gospodin, odmjeren i promišljen, čista suprotnost zavodljivom liku Volkanu, kojeg je utjelovio u hit-seriji.



Unutrašnji glas

Da li bi ikada oprostio nevjeru, da li je on varao, kako je ušao u svijet glume, otkrio je u veoma otvorenom intervjuu.

- Moj stric je radio u pozorištu, zahvaljujući njemu sa 17 godina sam u gradskom pozorištu počeo profesionalno glumiti. Potom se taj posao za mene pretvorio u ljubav. Prvo sam želio studirati jezik i historiju. No, nismo bili u prilici da odem studirati u drugi grad. S upisom na fakultet, upisao sam se i u pozorišni klub. Upoznao sam se s eksperimentalnim pozorištem. To me hranilo. Glumio sam i režirao predstave. Sa 27 godina u jednom sam trenu zaglavio u Ankari. Nagovorio sam trojicu prijatelja i krenuli smo u Istanbul - prisjetio se Džindoruk.

Kako je bilo odrastati u Adani?

- To je multikulturalno mjesto i ja sam osjetio korist toga. Adana je veliki grad, veoma bogat, ali i siromašan, vrlo obrazovan, vrlo neobrazovan, sve u jednom, Kurdi, Grci i Juruci na okupu. Imao sam teško djetinjstvo. Otac mi je bio pisac, no nije mogao dovoljno zaraditi za nas troje djece. Prodajom na štandu trudio se zaraditi za porodicu. Kako bih mu pomogao kada je bio premoren, počeo sam raditi s njim. Najviše smo prodavali papuče, balone i igračke. To mi je pomoglo da u najranijoj dobi upoznam ulicu.

Jeste li maštali o tome da budete poznat glumac?

- Kad radiš na štandu, ondje satima stojiš, razmišljaš o svemu. Glas koji govori u tebi nikada ne šuti. Zbog toga sam postao sanjarsko dijete. Sve sam zamišljao, bio sam sve redom. Katkad se i sada zamislim.

Miljenik ste ženske publike, zašto ne razvijate karijeru na temelju fizičkog izgleda?

- Ne znam. Ovako sam sretan. Ali živimo u doba mišića, pa sam počeo i sam raditi na mišićima.



Grižnja savjest

Serija „Nevjera“ više je naklonjena ženama. Jeste li feminist?

- To je nešto što ima stepene. Ali feminist sam. Duras je scenaristkinja koja je utjecala na drugi val feminizma. Naravno, puno sam naučio dok sam glumio u seriji. Najveći je problem na svijetu patrijarhat. Vjerujem da žene trebaju imati veće uloge u životu i osloboditi se.

Šta vama znači riječ vjernost?

- Vjernost je sposobnost koju čovjek ima, ali ne sam, nego s osobom za koju je odgovoran te osjeća da ispravno razmišlja i živi.



Džansu Dere i Džaner Džindoruk u seriji „Nevjera“. Nova BH

Biste li vi oprostili nevjeru?

- Vjerovatno ne bih. No vrlo je bitno kako se to dogodilo. Ljubav počinje čarobno, ali završava čudno.

Postoji li nešto što bi je moglo opravdati?

- Ne. Ali osoba s kojom si u vezi može se zaljubiti u drugu osobu i ako ti to kaže, to je častan potez. Svi smo mi ljudi. No, ako to radi tajno, ako, što je najvažnije, nije iskrena, znači da je samo pokleknula pred svojim strastima.

Jeste li vi kada pokleknuli pred svojim strastima? Jeste li bili nevjerni?

- Nažalost, jesam, ali kad se čovjek suoči s tim što je učinio, shvati da nije bilo vrijedno.

Jeste li se pokajali?

- Da, poslije shvatiš da se kaješ. I grižnja savjest ne nestaje.

Jeste li priznali nevjeru?

- Kad s nekim prekidate, ne prekidate samo s jednom osobom. Prekidaš i sa zajedničkim životom, krugom prijatelja, porodicom, čak i životinjama za koje ste se brinuli. Zbog toga nisam mogao reći svojoj partnerici. Nisam priznao tada, nego poslije.



Nikoga ne osuđujem

Zvjezdani status ima određena pravila. Vi kao da ste dokaz da se glavna uloga može dobiti i bez toga.

- Nikoga ne osuđujem, ali ja sam ovakav. Katkad nas previše ponesu simbolične stvari koje se vrte oko našeg imena, no ne valja propuštati život i mijenjati se, treba biti iskren. Možda je to razlog zašto me ljudi vole, iskrenost. Prije mnogo godina rekao sam da želim ostarjeti kao Tundžel Kurtiz (Tuncel). Sada pak želim umrijeti kao Tundžel Kurtiz. Neka vrijeme odluči jesam li činio dobro ili nisam.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.