LJUBAV I PRIJATELJSTVO

Tamara Mandžić za "Avaz": Eldin posti svaki dan i najviše voli moje iftare

U našem domu se zaista osjeti jedna posebna energija, rekla je pravnica koja se bavi manekenstvom

Eldin Adilović i Tamara Mandžić. Instagram

Razgovarala: Amina Zukić

8.4.2022

Sarajka Tamara Mandžić, manekenka i nekadašnja Miss of Beauty, već deset godina život dijeli s bivšim fudbalerom Eldinom Adilovićem. Njihovu ljubav krunisala je kćerka Aja.

Tamara je živjela u Turskoj pet godina, a nakon što se vratila u BiH, završila je Pravni fakultet u Sarajevu te se okrenula tom poslu, a istovremeno se pojavljuje na modnim pistama, kao i na malim ekranima kao voditeljica.

Pored raznovrsnih stavki u njenom CV-ju Tamara želi da proširi svoje vidike, te planira postati "life coach“.


Tamara Mandžić. Instagram

Dan po dan

Česta putovanja su sastavni dio njenog života kao i održavanje atraktivnog izgleda. Mandžić se u vrlo otvorenom razgovoru za „Avaz“ dotakla raznih tema, pričala je o svojoj karijeri, roditeljstvu, porodici, estetskim operacijama, prijateljstvu s Amrom Džeko i mubarek mjesecu.

 Bavite se raznim poslovima, uz to ste i majka, kako sve stižete?

- Sve se može ukoliko imate pomoć oko djeteta. Oko Aje su svi uključeni od prvoga dana, ide i u vrtić, pa uspijevam izbalansirati roditeljstvo i posao. Volim da radim, mnogo toga mi je interesantno i ne vjerujem da ću se ikada baviti isključivo jednim poslom. Takva sam osoba, volim dinamičnost.

 S obzirom na to da ste živjeli u Turskoj, razmišljate li o povratku i nastavku karijere tamo?

- Turska je uvijek opcija. Turska je naš drugi dom. Trenutno ne razmišljamo, ali ko zna…  

 Želite postati "life coach“, šta vas je potaklo da razmišljate o tome kao pozivu?

- Često  mi svi kažu da zvučim kao „life coach“. Laska mi kada me neko doživljava tako, to je lijep posao. Jednostavno volim druge podučavati onome što sam i sama naučila i što mi je promijenilo percepciju života. A percepcija je sve , zato dobro pazite kako opažate. Volim život, volim ljude i oduvijek me zanimala psihologija i duhovnost .

 Planirate li proširenje porodice?

-  Voljela bih imati puno djece i najveća želja mi je da usvojim dijete. Što će se nadam se jednoga dana i obistiniti. Sve u svoje vrijeme, ali se jako radujem svemu što dolazi. Uživam u sadašnjem trenutku, u Ajinom svakom danu odrastanja i mislim da nema potrebe da žurim. Idem lagano i živim dan po dan.

Tamara Mandžić. Instagram

Djeca uče od roditelja

Koja je prva životna lekcija koju ćete dati svom djetetu kada odraste?

- Teško je odgovoriti na to pitanje, jer još ne znam u kom će pravcu ići njen život i sa kakvim izazovima će se susretati, ali od onog momenta kada sam saznala da sam trudna, trudim se raditi na sebi da budem vještija u odgoju i životu uopće. Mogu reći da je za mene najljepša ljudska osobina empatija, a vjerujem da se to uči još od najranijeg doba , kroz primjer roditelja, tako da sam sigurna da joj toga neće manjkati.


Tamara Mandžić. Instagram

Sretni i nasmijani

S obzirom na to da ste Vi neko ko zagovara prirodnu ljepotu, kakav je Vaš stav prema estetskoj hirurgiji?

- Nemam apsolutno ništa protiv estetskih operacija, svako ima pravo da oblikuje svoje tijelo kako želi, ali ne sviđa mi se pretjerivanje i praćenje trendova, nemoguće je da to bude lijepo, jer smo svi drugačiji i ne može nam svima lijepo stajati određeni trend. Opet znam odakle to dolazi i zašto djevojke imaju potrebu za tim, pa zato ne osuđujem. Ukoliko neko ne može da bude zadovoljan sobom, uzalud pokušava pretjeranim operacijama da to postigne. Rad na svom emocionalnom životu je ono što mu je istinski potrebno. Najbolji pokazatelj istine o tome su prirodno prelijepe djevojke, koje unište svoju ljepotu pretjeranim operacijama. 

Tamara Mandžić. Instagram

Mjesec je ramazana

Kako kaže, manekenka sa aktovkom u ruci, da je zaista raduje mjesecu ramazanu.

- Eldin posti svaki dan i najviše voli moje iftare, tako da smo većinom kod kuće u vrijeme iftara. Poštujem ovaj sveti mjesec i u našem domu se zaista osjeti jedna posebna energija. Dolazi nam porodica i prijatelji, svi nasmijani, smireni, pozitivni. Ja sam zaista sretna žena ,jer sam dobila sa Eldinom novu tradiciju i praznike , pa pored svojih pravoslavnih uz koje sam odrasla , imam i ove nove , kojima se uvijek iskreno radujem.

Tamara Mandžić i Amra Džeko. Instagram

Amru Džeko lijepo je imati za prijatelja

Volite putovati, a često je s Vama prijateljica Amra Džeko...

- Amru sam upoznala preko svog Eldina, slavili smo zajedno Novu godinu u Rimu 2016. ili 2017. nisam sigurna. Od tada traje naše prijateljstvo. Amra je jedna divna osoba, dobra, brižljiva, saosjećajna i zabavna. Lijepo je imati za prijatelja.  Zrači pozitivnom energijom koju ja vjerujem, svako osjeti ko je blizak sa njom. Pravi opis bi bio pravi prijatelj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.