VJENČANJE 9. APRILA

Ovo je Nikola Pelc, bogata nasljednica zbog koje je Bekamov sin morao potpisati predbračni ugovor

Sama ceremonija održava se u Palm Beachu na Floridi, na imanju porodice Pelc vrijednom 124 miliona dolara

Nikola Pelc. Agencije

L. K. P.

8.4.2022

Nikola Pelc (Nicola Peltz, 27) nasljednica bogatog američkog poduzetnika Nelsona Pelca u subotu će postati dio porodice Bekam (Beckham). Udaje se za Bruklina Bekama (Brooklyn), najstarijeg sina Dejvida (David) i Viktorije (Victoria). Okušala u modelingu i glumi, a iako je tek na početku svojih poslovnih poduhvata, Nikola na svom bankovnom računu ima oko 65 miliona dolara.

Sama ceremonija održava se u Palm Beachu na Floridi, na imanju porodice Pelc vrijednom 124 miliona dolara. Jedna je to od impozantnih nekretnina na tim prostorima, a prostire se na više od 4.000 kvadrata te je smještena tik uz okean.


Bruklin Bekam i Nikola Pelc. Instagram

I dok je najstarije dijete porodice Bekam dobro poznato javnosti još od najranijeg djetinjstva, o Nikoli do veze s najstarijim sinom Bekamovih nije se puno toga znalo.

Nikola je jedno od ukupno osmero djece ultrabogatog američkog poduzetnika Pelca iz njegova braka s nekadašnjom manekenkom Klaudijom Hefner (Claudia Heffner), a on traje punih 37 godina. Prethodno je Nelson dva puta bio u braku, ali u javnosti nisu dostupne informacije o tome ko su njegove bivše supruge.

Otac buduće mlade vrlo je moćan biznismen te je godinama mudro ulagao i širio svoje poslovno carstvo. Danas je njegova vrijednost procijenjena na 2,3 milijarde dolara. Nelson je predsjednik američkog lanca brze hrane "The Wendy's Company" i član odbora američkog diva za distribuciju hrane "Sysco". Također je investirao u firme kao što su "Heinz", "Domino's Pizza", "Tiffany & Co." i firmu za proizvodnju pića Snapple.



Imanje na Floridi gdje će se vjenčati Bruklim i Nikola. Profimedia

Osim veličanstvenog imanja na Floridi, porodica Pelc posjeduje brojne druge nekretnine na području SAD-a. Vlasnici su vile u gradiću Bedfordu u predgrađu Njujorka, inače omiljenom dijelu Zapadne obale svih zvijezda i milijardera, a koja ima čak 27 spavaćih soba. Imanje navodno ima i klizalište za hokej na ledu i jezero.

Svojoj odrasloj djeci Nelson je osigurao dom, pa je tako nedavno uručio ključeve nove kuće i Nikoli. Kupio joj je nekretninu na Beverli Hilsu, vrijednu 14 miliona dolara, u kojoj sada živi s budućim suprugom Bruklinom.

Kako bi se zaštitilo bogatstvo njene porodice, Bruklin i zaručnica Nikola potpisali su još prije dvije godine predbračni ugovor. Tada je naime bila zakazana svadba, no zbog pandemije održat će se tek sutra,  9. aprila.



Nikola s ocem Nelsonom. Instagram

Iako joj novac nije prioritet te ga ima na bacanje, Nikola vrijedno radi na tome da i sama postigne nešto u životu. Željna je slave pa se još 2006. okušala u glumi.  Okušala se i kao model, a sa svojih 170 centimetara visine, vitkim tijelom i dugom plavom kosom idealan je odabir brojnih modnih agenata. Pojavila se, osim toga, u brojnim mizičkim spotovima.

Bruklin je uspio osvojiti njezino srce te će je uskoro odvesti pred oltar, no prije njega Nikola je ljubila brojne javnosti poznate momke. Hodala je s Džastinom Biberom (Justin Bieber), koji je u nju bio ludo zaljubljen te se htio skrasiti baš s njom. Međutim veza nije dugo trajala.



Nakon njega pala je na modela Anvara Hadida (Anwar), brata slavnih sestara Džidži (Gigi) i Bele Hadid. Nije odoljela ni muzičaru Polu Klajnu (Paul Klein), s kojim je prekinula nekoliko mjeseci prije no što je upoznala Bruklina.

Sin slavnog britanskog nogometaša i spajsice upoznao je Nikolu na tulumu povodom Halloweena u oktobru 2019. Neko vrijeme skrivali su se od javnosti, a onda su uslijedili njihovi zajednički dolasci na modne revije i ostala svjetska medijski popraćena događanja. Samo osam mjeseci nakon upoznavanja mladi Bekam kleknuo je i zaprosio zgodnu plavušu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.