VIDJELI I ČARLSA

Princ Heri i Megan Markl posjetili kraljicu Elizabetu, Bakinghamska palača bez komentara

Kraljica, koja će kasnije ovog mjeseca napuniti 96 godina, pati od problema s pokretljivošću

Heri i Megan. AGENCIJE

A. O. / Hina

15.4.2022

Britanski princ Harry i njegova supruga Megan Markl (Meghan Markle) susreli su se u četvrtak licem u lice s kraljicom Elizabetom, rekao je njegov portparol nakon što su novine The Sun izvijestile o posjeti.

Portparol je kazao kako je par svratio u Veliku Britaniju na putu za Hag (Haag) gdje će prisustvovati na Igrama Invictus, dodavši da je Heri (Harry) ranije rekao kako se nada da će vidjeti svoju baku.

Bakinghamska (Buckinghamska) palača odbila je dati komentar.

The Sun je naveo kako su Heri i Megan također vidjeli princa Čarlsa (Charlesa) tokom posjete dvorcu Vindsor (Windsor), što je bilo njihovo prvo zajedničko putovanje u Veliku Britaniju otkako su napustili kraljevske dužnosti u martu 2020. godine.

Heri, koji se s Megan preselio u Sjedinjene Američke Države, prošli je mjesec propustio komemoraciju za svog djeda, princa Filipa (Philipa), vojvodu od Edinburga (Edinburgha), koji je umro u aprilu prošle godine.

Njegov nedolazak uslijedio je nakon neslaganja s britanskom vladom oko sigurnosne zaštite tokom njegovog boravka u Velikoj Britaniji.

Kraljica, koja će kasnije ovog mjeseca napuniti 96 godina, pati od problema s pokretljivošću i nije prisustvovala na godišnjoj misi na Veliki četvrtak u kapeli sv. Jurja u dvorcu Vindsor. Također neće prisustvovati na nedjeljnoj uskršnjoj misi u Vindsoru, piše Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.