TAMNA STRANA HOLIVUDA

Glumica otkrila: Dobila sam prijetnje smrću nakon šale na dodjeli Oskara

Čak su mi se obratile i tajne službe, rekla je Ejmi Šumer

Ejmi Šumer. Agencije

L. S. R.

15.4.2022

Ejmi Šumer (Amy Schumer), komičarka i jedna od voditeljica ceremonije dodjele ovogodišnjih Oskara, otkrila je da je zbog jedne šale na dodjeli dobivala prijetnje smrću. Riječ je o šali upućenoj na račun Kirsten Danst (Dunst), priznala je komičarka u radijskoj emisiji Hauarda Šterna (Howard Stern) "The Howard Stern Show".

U toj je šali komičarka glumicu nazvala "seat fillerom", što je naziv za ljude zaposlene da popunjavaju mjesta u publici kad  neto ustane sa svoje stolice da ode, naprimjer, na pozornicu.

- Pa kada ideš u toalet ili ako ideš plakati jer nisi ništa osvojio... zapravo, znate šta? Jednostavno ću vam pokazati što rade "seat filleri"- počela je svoju šalu Šumer. 


Kirsten Danst i Džesi Plemons. Agencije

Potom je prišla Kirsten Danst, uzela je za ruku i rekla: "OK, ovo je seat filler. Možeš li se ustati, dušo? Možda trebaš ići u toalet?"

Šumer je zatim sjela na njeno mjesto i obratila se njenom suprugu, glumcu Džesiju Plemonsu (Jesse,) koji joj je rekao da je to njegova supruga.

- Dobila sam prijetnje smrću. Bilo je toliko grozno da su mi se čak obratile i tajne službe. Mislila sam prvo da su me zamijenili, da je riječ o Vilu (Will). Ali ne, rekli su, vi dobivate prijetnje smrću - ispričala je glumica u radijskoj emisiji.

Napomenula je da je svima na čiji se račun šalila prethodno najavila da će to učiniti, upravo kako bi izbjegla potencijalne neugodne situacije i iznenađenja. Prema tome, Danst i Plemons su znali da će se ovo dogoditi i pristali su na to da odglume svoje uloge u tom skeču.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.