SPASILA GA LJUBAV

Suprug Nikol Kidman progovorio o alkoholizmu: Bio sam toliko ovisan da mi se brak zamalo raspao

Slavna glumica je odlučila uzeti stvari u svoje ruke i napravila intervenciju, nakon koje se muzičar više nije vratio porocima

Nikol Kidman i Kit Urban. Agencije

L. K. P.

20.4.2022

Australski muzičar Kit Urban (Keith, 54) prisjetio se svoje borbe s ovisnošću o drogama i alkoholu. Ključan problem bio je u njegovoj teškoj ovisnosti koje se riješio tek kada je oženio slavnu glumicu Nikol Kidman (Nicole, 54)s kojom ima dvije kćerke.

Samo četiri mjeseca nakon njihovog vjenčanja u julu 2006. godine problematični pjevač prijavio se u kliniku za odvikavanje od droge i alkohola.

- Morao sam pronaći drugi način, rekao je Urban o tome kako mu je njegova trijeznost promijenila život i karijeru.

Urban je 2016. za Rolling Stone rekao da je Kidman u jednom trenutku intervenirala kako bi se on obračunao sa svojim demonima.

- Prouzročio sam to da se moj novi brak raspadao, rekao je za australsku verziju časopisa. U novom intervjuu za Occasions, istaknuo je da je njegov otac, koji je umro 2015., bio alkoholičar i da je “odrastao je živeći s alkoholičarem te mu je trebalo dugo vremena da povjeruje da su njihove priče povezane".


Nikol Kidman i Kit Urban. Agencije

No, Urban također ne govori o svojoj trijeznosti jer želi da se njegovi fanovi zabavljaju na njegovim koncertima.

U prošlogodišnjem intervjuu za australsku verziju Rolling Stonea, Urban je otkrio da mu je trebalo "dugo vremena" da shvati da ima problem.

-Trebalo mi je jako puno vremena da priznam svoj alkoholizam. Trebalo mi je puno vremena jer nisam pio poput mog tate, pa sam sve uspoređivao s njim. Zato mi je trebalo tako dugo vremena da shvatim. Međutim, konačno sam bio u poziciji da donesem ispravnu odluku u svome životu, za koju bih volio da ju je i moj tata donio, spomenuo je.

Inače, Kit Urban bio je dvaput na rehabilitaciji prije braka s Kidman, ali nikako nije mogao izbaciti alkohol, a ni droge, iz svog života. Četiri mjeseca nakon luksuznog vjenčanja na kojem su se zavjetovali da će jedno uz drugo ostati u dobru i zlu, slavna glumica je odlučila uzeti stvari u svoje ruke i napravila intervenciju, nakon koje se muzičar više nije vratio porocima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.