SRBIJANSKA PJEVAČICA

Sara Jo o seksualnosti: Odlučila sam da je ne sputavam

Mislim da izvor vulgarnosti nije manjak odjeće, rekla je pjevačica

Sara Jovanović. Instagram

A. Z.

12.5.2022

Pjevačica Sara Jovanović je gostujući u emisiji “Realna priča” govorila o svojoj seksualnosti, kao i tome da joj je “sloboda koju sada ima došla s vremenom”, a ne preko noći.

 - Mislim da izvor vulgarnosti nije manjak odjeće. Kada je u pitanju moja seksualnost, odlučila sam da radim po tom pitanju, da je ne sputavam. Volim da je izrazim kroz pjesmu, spot, nastup, to je dio mene. To se razvijalo i oslobađalo se kroz godine. Ovako nisam mogla da izgledam sa 17 godina. Ne govorim o odjeći, već o iskustvu i smjelosti. Nisam tada imala smjelosti i hrabrosti da to iznesem. Što se tiče te teme u opširnijem smislu, mislim da vulgarnost nije do golotinje, već kakav imaš imidž i kako zračiš - rekla je Sara Jo.

Kaže da po prvi put osjeća da je prihvaćena.

- Moj put je bio trnovit i dug. Nikad se nisam osjećala ovako prihvaćeno i voljeno kao sad, zvuči čudno, ali jeste tako. Morala sam da se izborim sa raznoraznim predrasudama i komentarima, a posljednjih nekoliko mjeseci je sve došlo na svoje. Bilo je skakakvih komentara i mimova, ali to su bile simpatične šale. Kada je nešto zaista genijalno i simpatično, skidam kapu -  rekla je ona.

Otkrila je i kako joj je otac reagovao na spot “Divlja”.

 - U trenutku kad se montirao spot "Divlja", bila sam sa njima. Ja sam otišla u drugu sobu dok su oni gledali spot. Čula sam tatu kako komentariše sa mamom – da to nije možda malo previše. Sa jedne strane mi je smiješno, sa druge strane neprijatno, onda sam skupila hrabrosti da kažem tati šta je bilo. Tata mi je rekao da je taj spot nešto naizazovnije što sam radila do sad - rekla je Sara Jo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.