PJEVAČICA

Severina u najljepšem zagrljaju: Možemo biti majke kad hoćemo i ako hoćemo

Nikada nije krila koliko joj znači podrška majke Ane Vučković, koja je uz nju bila u onim najljepšim i malo manje lijepim trenucima života

Severina Vučković. Instagram

A. Z.

10.5.2022

Severina nikada nije krila koliko joj znači podrška majke Ane Vučković, koja je uz nju bila u onim najljepšim i malo manje lijepim trenucima života.

I ove godine na Dan majki  (obilježen jučer) objavila je nihovu zajedničku fotografiju, ali ovog puta iskoristila je priliku da uz poruku pored fotografije još jednom pruži podršku Mireli Čavajdi, ženi o kojoj zadnjih dana svi pričaju.

 - Sretan majčin dan. Možemo biti Majke kad mi hoćemo i AKO hoćemo -  napisala je pjevačica.

Podsjetimo, potresna Mirelina priča uzrujala je javnost i ponovo u fokus stavila vječnu temu prava na pobačaj, doktorskog prigovora savjesti, te beskrajne birokratske procedure. Naime, Mireli Čavajdi je više bolnica u Hrvatskoj odbilo da prekine trudnoću, iako joj je rečeno da beba ima veliki tumor zbog kog će ili umrijeti ili biti biljka.

I sama Severina zadnjih godina prolazi kroz razne zavrzlame i poteškoće kad je majčinstvo u pitanju.

Pjevačica je prošle sedmice na Instagramu objavila govor Kamale Haris o pravima žena i pravu na pobačaj, a uz video je uputila podršku Mireli Čavajdi.

 - Kamalu Haris za predsjednicu svih žena, pogotovo hrvatskih. Mireli Čavajdi i njenoj porodici želim puno snage. Uz vas sam s puno nježnosti -  napisala je Severina, a u komentarima su mnogi pohvalili njen potez i pridružili joj se u podršci Mireli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.