DOSTA JE NJENE SEKTE

Severina digla Hrvatsku na noge: Prozvala aktivistkinju koja zagovara zabranu abortusa

Severina je podržala proteste u znak podrške Mirele Čavajde

L. K. P.

Severina

Foto: Instagram


Severina se oglasila ponovo povodom protesta koji se širom Hrvatske organizuju u znak podrške trudnici Mireli Čavajdite uz fotografiju konzervativne aktivistkinje Željke Markić u oklopnom tenku sa slovom "Ž" pozvala druge da izađu na ulice.

Pjevačica je i prije nekoliko dana u svojoj objavi kritikovala ministra zdravstva Vilija Beroša poručivši da "žena nije junica niti inkubator", a danas se ponovo oglasila na svojim profilima na društvenim mrežama.

Severina je podržala proteste koji se odvijaju u devet hrvatskih gradova zbog uskraćivanja medicinske skrbi ženama, zloupotrebe etičkih kodeksa i ignorisanja zakona.

  • Objava Severine na Instagramu

    Objava Severine na Instagramu

    Foto: Printscreen


-Okupacija neke ženetine, koja se pojavila niotkud i godinama maršira gradovima, večeras je napokon gotova. Večeras je dosta osobe "Ž" koja javno, a ministar i ljekari tajno, radi/e protiv žena i zakona, poručila je Severina aludirajući na Željku Markić čiju je fotografiju objavila.

Markić je nedavno predvodila povorku "Hod za život" koja zagovara zabranu abortusa, a tom prilikom tvrdili su da su njeni učesnici "za zaštitu života od rođenja do prirodne smrti".

Upravo zbog konzervativnih stavova Željke Markić, Severina je odlučila prozvati u svojoj objavi.

-Dosta je njene sekte i svih njenih sljedbenika, koji bez emocija, empatije, ljudskosti i saosjećanja (suprotno svom nazivu) zagovaraju ono što nema veze sa životom, poručila je dalje u objavi.

"Večeras pravda za žene, kćerke i unuke", dodala je.

Uz poruku "DOSTA je!" objavila je u kojim će se sve gradovima održati protesti i pozvala druge da dođu.

Više o temi Severina

OGLASILA SE NA INSTAGRAMU
Popularna pjevačica Severina čestitala Bajram
NA VRH

Podijeli članak na