SNIMANJE U BEVERLI HILSU

Bosanka u svjetskom rijalitiju: Ovo je priča o Saneli Dženkins

Sanelu naša javnost zna kao humanitarnu radnicu, biznismenku i kao jednu od najpoznatijih Bosanki u svijetu

Sanela Dženkins. Agencije

L. K. P.

12.5.2022

Mnoga poznata lica dolaze i odlaze iz planetarno popularnog rijalitija 'The Real Housewives of Beverly Hills'. Kyle Richards je jedina osoba koja se pojavila kao domaćica u svim verzijama franšize od kada je počela davne 2011. godine, a svi ostali (kao što su Lisa Vanderpump, Brandi Glanville i Yolanda Hadid) su dolazili i odlazili tokom godina.



Ljubitelji rijalitija 'The Real Housewives of Beverly Hills' uvijek imaju puno iščekivanja kada je u pitanju saznanje ko će se pojaviti u nadolazećoj sezoni, tako da je bilo dosta uzbuđenja u decembru 2021. kada je otkriveno da će se zvijezde 11. sezone vratiti u 12. sezonu — plus nekoliko novih lica. Te novajlije bile su Šeri Zampino (Sheree Zampino), prva žena Vila Smita (Will Smith) u ulozi prijateljice, dok je Bosanka Sanela Diana Dženkins (Jenkins) dobila samostalnu ulogu domaćice.

Portal nickiwift donosi priču o tome ko je Bosanka, koju naša javnost zna humanitarnu radnicu, biznismenku i kao jednu od najpoznatijih Bosanki u svijetu.


-Iako bi vam bilo oprošteno što vjerujete da bogate i glamurozne žene koje se pojavljuju u "Pravim domaćicama sa Beverli Hilsa" možda nemaju najtežu historiju, to nije slučaj za Dianu Dženkins", piše ovaj portal.

Objašnjavaju da je Sanela imala teško djetinjstvo nakon rođenja u Bosni i Hercegovini.



"Mladu Sanelu i njenu porodicu zahvatio je rat u njenoj domovini i morali su da se provuku kroz tunel ispod aerodroma prije nego što su otišli do obližnje Hrvatske. Porodica je kasnije otišla u Englesku gdje je Sanela živjela kao izbjeglica u Londonu i napravila je mnogo uspjeha u svojoj usvojenoj domovini stekavši diplomu računarstva i ekonomije, dodaje se.

-Od tatine princeze sam prešla do toga da nisam imala šta da jedem, ne znajući da li je moja porodica živa, rekla je za W 2010. godine o svom detinjstvu, dodavši da još uvijek nije bila spremna da podijeli priču o tome kako je stigla do Londona.

Nickiwift piše, pozivajući se na Guardian, da je rijaliti zvijezda zapravo radila kao čistačica i pomoćnica u prodaji kada je sletjela u London kako bi platila svoj put do fakulteta dok je učila engleski u večernjoj školi.

-Zatim je napredovala do predsjedavajućeg Neuro Brands LLC-a i osnovala svoj osvojeni brend kupaćih kostima prema svom LinkedIn-u. Kakva inspirativna priča, dodaje se.

Pišu da Sanela "živi pomalo dvostrukim životom."

- Iako se profesionalno nosi sa dva imena, njen puni nadimak je zapravo Sanela Diana Dženkins, ali je odlučila da napusti svoje ime u pokušaju da stvori novi život za sebe".



Podsjećaju na još jednu njenu raniju izjavu.

-Imala sam 23 godine i osjećala sam se kao 100 godina. Tu djevojku, Sanelu, nisam više htjela da je poznajem jer je imala toliko toga na svojim plećima. Pa sam izmislila Dianu - sva nasmijana i sretna, lijepa, šarmantna, rekla je ona za W, priznajući da Sanela "ne odobrava Dianu".


Ali daleko od toga da samo uživa u svim luksuzima života na Beverli Hilsu, Diana je takođe strastveni aktivista. Osnovala je projekat za ljudska prava Sanele Diane Jenkins 2008. godine, kao i Fondaciju Irnis Catic — koja je osnovana u čast njenog brata koji je umro u Bosni i Hercegovini - i Fondaciju Sanela Diana Jenkins.


Što se njenog privatnog života tiče, Diana je bila udata za Rodžera Dženkinsa (Roger) i zajedno su dobili dvoje djece, . Ipak, nije bilo suđeno da zauvijek budu zajedno i rastali su se deceniju nakon što su se vjenčali, a ostali su u prijateljskim odnosima.


- Nastavili smo dalje i izuzetno smo zadovoljni aranžmanima koje imamo u našim životima. Diana će uvijek biti veoma sretan dio mog života, rekao je Roger o svojoj bivšoj, prenosi Daily Mail. Što se Diane tiče, ona je nastavila sa muzičarem Asherom Monroeom i njih dvoje su svoje prvo dijete zajedno dočekali 2020.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.