USUSRET FINALU EUROSONGA

Bivša bh. predstavnica Maja Tatić za "Avaz": Nisam sigurna da će Konstrakta pobijediti, mada bih voljela

Žao mi je što BiH ne učestvuje na Eurosongu, poručuje ova Banjalučanka

Maja Tatić. Arhiva

Piše: L. S. R.

14.5.2022

Maja Tatić, koja je Bosnu i Hercegovinu 2002. godine predstavljala ne Eurosongu, kaže da bi voljela da večeras pobijedi Konstrakta, jer je donijela nešto drugačije na ovo takmičenje.

- Donijela je priču koja je mnogo dublja nego što se čini na prvi pogled. Zakopčana do grla, s kulturnim nastupom, mislim da može biti uzor mladima, što je dobro - kaže Tatić za portal "Avaza".

Prognozirajući ishod večerašnjeg finala Maja smatra da će biti veoma gusto.

- Ne mogu reći da će pobijediti Konstrakta, mada bi po meni trebala. S tim da ima još favorita koji su dobri. Meni se Švedska sviđa, Estonija ima neobičnu retro priču. A ima i toga da uopće ne mogu gledati neki nastup, jer se ne mogu skoncentrisati na pjesmu, smeta mi pretjerivanje u scenskim nastupima - ističe ova Banjalučanka.



Maja Tatić. Facebook

Kaže da joj je žao što više nijedna zemlja iz regiona nije ušla u finale. A to što BiH od 2016. ne učestvuje ne Eurosongu, kaže da je posebna priča.

- Ima pokušaja da se na državnom nivou dobije podrška. Šteta, jer je to odlična prilika za promovisanje i da kažemo: "Evo, mi smo tu. Nismo baš takvi kako vi nas zamišljate. Iza toga stoji nešto mnogo više, dođite pa nas upoznajte". Žao mi je što ne idemo. I mogu samo reći da me Konstrakta konceptualno podsjetila na Laku, a on je meni vrh. Isto tako je pomjerio neku granicu - zaključuje Maja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.