IZVINJENJE FANOVIMA

Stiven Tajler na liječenju od ovisnosti: "Aerosmith" otkazao sve koncerte

Fanovi su Tajleru poželjeli brz oporavak te mu poručili da ostane snažan

Stiven Tajler. Agencije

L. K. P.

26.5.2022

Legendarni roker Stiven Tajler (Steven Tyler, 74) dobrovoljno je otišao na rehabilitaciju, nakon što je ponovno počeo konzumirati drogu.

- Kao što mnogi od vas znaju, naš voljeni brat Stiven godinama je radio na tome da prestane biti ovisan o drogama - objavili su članovi benda "Aerosmitha" na službenim stranicama.


- Nakon operacije stopala, kako bi se pripremio za nastup i izliječio bol, nedavno je dobrovoljno ušao u program liječenja kako bi se usredotočio na svoje zdravlje i oporavak - dodaje bend.

"Aerosmith" je s turnejom treba početi 17. juna, no otkazani su svi koncerti u junu i julu. Bend kaže kako bi trebali nastaviti turneju u septembru.

- Nastavit ćemo s našim datumima za 2022., počevši od septembra, te ćemo vas obavijestiti o daljnjim novostima čim budemo mogli. Užasnuti smo što smo tolikim ljudima priuštili neugodnost, posebno našim najvjernijim fanovima koji često proputuju velike udaljenosti kako bi prisustvovali na našim nastupima - objasnili su.

Fanovi su Tajleru poželjeli brz oporavak te mu poručili da ostane snažan. Članovi benda su i ranije pomagali Stivenu u borbi s ovisnošću.

- Trebalo mi je mnogo godina da se riješim bijesa uzrokovanog time što su me poslali na rehabilitaciju dok su oni otišli na odmor, prisjetio se pjevač te dodao kako im danas duguje za to što je ostao čist - rekao je 2019. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.