KRALJICIN JUBILEJ

Princ Hari i Megan Markl stižu u Veliku Britaniju s djecom

Dugo se nagađalo hoće li se princ Hari i Megan Markl odazvati pozivu kraljice Elizabete II

Princ Hari i Megan Markl. Agencije

L. K. P.

28.5.2022

Već danima se u Londonu sve priprema za proslavu kraljicinog platinastog jubileja, 70. godišnjice krunidbe. Najdugovječnijoj kraljevskoj vladarici, Velika Britanija priprema pravi spektakl, koji će se ujedno preklopiti s dobro poznatim Trooping the Colour, kada su najvažniji članovi kraljevske porodice na balkonu Bakingamske palače.

Dugo se nagađalo hoće li se princ Hari (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle) odazvati pozivu kraljice Elizabete II na službenu ceremoniju 70. godišnjice njene krunidbe. Odbjegli kraljevski par vraća se u Veliku Britaniju i po prvi put sa sobom vode djecu, sina Arčija (Archie) i kćerku Lilibet.


Četveročlana porodica doputovat će iz svog doma u Kaliforniji, a odsjest će navodno u Frogmore Cottage na posjedu dvorca Vindzor.

Iako je rečeno da će samo njeno visočanstvo i one članove kraljevske porodice koji trenutno obavljaju službene javne dužnosti u ime kraljice vidjeti na balkonu, još uvijek nije demantirano da Hari i njegovi nasljednici neće tamo prisustvovati. Bez obzira na to princ Hari i Megan Markl obići će razna druga organizirana događanja u zemlji.

Bit će ovo ujedno i prvi puta da kraljica Elizabeta upoznaje svoju najmlađu praunuku, malenu Lilibet koja je upravo po njoj i dobila ime. Isto tako nakon dvije godine ponovno će vidjeti Arčija, kojeg je upoznala samo nakon rođenja. Nedugo nakon toga, Megan i Harry odbjegli su u Kanadu, a potom Kaliforniju gdje su se pronašli svoj stalni dom.

Još uvijek nije poznato hoće li kamere produkcijske kuće Archewell snimati poznatu porodicu i u Londonu, baš kao što je to bio slučaj tokom nedavne posjete vojvoda od Suseksa Nizozemskoj, a sve kako bi priveli kraju svoj dokumentarac za Netflix.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.