CURE DETALJI

Ništa od velikog okupljanja kraljevske porodice: Sve isplanirano kako ne bi došlo do susreta zavađene braće

Kejt i Vilijam drže organizaciju proslave kraljicinog jubileja pod nadzorom, Hari i Megan slave kćerkin rođendan

Princ Vilijam i Kejt Midlton. Agencije

L. K. P.

31.5.2022

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža susrest će se u Kardifu s izvođačima i ekipom koja je uključena u organizaciju posebnog koncerta povodom kraljicinog jubileja, a koji će se održati na području dvorca Kardif. Kraljevski par prisustvovat će generalnoj probi, ali i upoznati neke muzičare uključene u cijeli projekt, među kojima i Boni Tajler (Bonnie Tyler).

A kako pišu britanski mediji, upravo su taj dan princ Hari (Harry) i Megna Markl (Meghan Markle) odabrali za proslavu 1. rođendana malene Lilibet, što će biti i prilika da se po prvi puta susretnu i upoznaju malena i kraljica Elizabeta II.Kraljica će zbog te proslave propustiti i omiljeni sportski događaj, konjičke trke u Epsomu.


Princ Hari i Megan Markl. Agencije

Ipak, suprotno nagađanjima, od konjičke trke nije odustala zbog silne želje da upozna praunuku, već zbog toga što ima problema s kretanjem, pa isto želi svesti na minimum.

Rođendan malene Lilibet, koji pada 4. juna, proslavit će se u Frogmore Cottage, njihovom britanskom domu u kojem, otkako su Hari i Megan odselili u Ameriku, žive princeza Eugenia (Eugenie) i njena porodica. Zbog povratka bratića u London, Eugenia je na neko vrijeme iselila iz iste.

Za kraljicu će ovo biti treći put da će izostati s Epsom Derbyja, a umjesto nje tamo će se pojaviti njena kćerka, princeza Ana (Anne). Svoje zaduženje imaju i grof i grofica od Veseksa, koji će otputovati u Sjevernu Irsku, dok će princeza Ana u pratnji Sir Tim Laurence posjetiti Edinburg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.