ALEK DŽON SAČ

Preminuo basista legendarne rok grupe Bon Džovi

Bon Jovi je zaslužan za što je okupio bend, ističući da je bio prijatelj iz djetinjstva s bubnjarom Tikom Toresom

Alek Džon Sač. AP

A. O.

6.6.2022

Preminuo je Alek Džon Sač (Alec John Such), basista i jedan od osnivača legendarne rok grupe Bon Džovi (Jovi). Imao je 70 godina.

Grupa je u nedjelju objavila smrt Sača, basiste benda iz Nju Džersija (New Jerseya) od 1983. do 1994. Nisu odmah dostupni detalji o tome kada i kako je Sač umro. Publicista kantautora Džona Bon Džovija nije odmah odgovorio na poruke.


Bio originalan

- Bio je originalan. Kao jedan od osnivača Bon Džovija, Alek je bio sastavni dio formiranja benda - napisao je Bon Džovi u objavi na Twitteru.

Bon Džovi je zaslužan za što je okupio bend, ističući da je bio prijatelj iz djetinjstva s bubnjarom Tikom Toresom (Ticom Torresom) i doveo gitaristu i tekstopisca Ričija (Richieja) Samboru da vidi nastup benda. Takvi su svirali sa Samborom u bendu Message.

Jonkersi (Yonkersi), rođeni u Njujorku (New Yorku). Takav je bio veteran na naprednoj muzičkoj sceni Nju Džersija (New Jerseya) koji je pomogao u stvaranju Bon Džovija. Kao menadžer Hanka Banka (Hunka Bunka) Ballroom u Sejrevileu (Sayrevilleu), Sač je rezervirao Jon Bon Džovi & The Wild Ones prije nego što se pridružio bendu kantautora. 

Imao je viziju

Svirao je sa Bon Džovi tokom procvata grupe 1980-ih.

Takav je napustio bend 1994. godine, kada ga je zamijenio basista Hag MekDonald (Hugh McDonald). Kasnije se ponovo pridružio bendu za njegovo uvođenje u Rock & Roll Hall of Fame 2018.

- Kada me je Džon Bon Džovi pozvao i zamolio da budem u njegovom bendu prije mnogo godina, ubrzo sam shvatio koliko je ozbiljan i imao je viziju do koje je želio da nas dovede. I presretan sam što sam bio dio te vizije - rekao je Sač na uvodu u Kuću slavnih. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.