GLUMAC OTVORENO

Bred tuži Anđelinu: Pokušava da mi nanese štetu preko vinarije

Pit je podnio pravne dokumente Višem sudu okruga Los Anđelesa u sklopu dugotrajnog pravnog spora između para oko vinarije na jugoistoku Francuske

Bred Pit i Anđelina Đoli. ARHIVA

Avaz.ba

8.6.2022

Bred Pit  tvrdi da je bivša supruga Anđelina Džoli (Angelina Jolie) namjerno htjela da mu nanese štetu prodajom svog udjela u njihovoj kompaniji vina rivalskom investitoru, piše Guardian.

Kako je izvijestio Dejli mejl, Pit je podnio pravne dokumente Višem sudu okruga Los Anđelesa u sklopu dugotrajnog pravnog spora između para oko vinarije na jugoistoku Francuske, koji je par stekao 2008, dakle prije braka.

Nakon što se par razveo 2019, Džoli je dobila dozvolu da proda svoj udio 2021. za 164 miliona dolara (131,2 miliona funti) prije nego što je njihovo šire finansijsko poravnanje završeno.


Anđelina Džoli. Arhiva

Međutim, Pit je pokrenuo sudski postupak kako bi pokušao da zadrži većinski udio u kompaniji koja je vlasnik vinarije.

Pit kaže da Džoli prodaje svoj udio kompaniji za proizvodnju vina koja je indirektno u vlasništvu i pod kontrolom Jurija Šeflera, ruskog milijardera koji je na čelu kompanije koja je spremna da preuzme kontrolu nad spornom vinarijom.

“Džoli je nastavila, a zatim je u tajnosti sprovela navodnu prodaju, namjerno držeći Pita u sjenci i svjesno kršeći Pitova ugovorna prava”, navodno piše u tužbi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.