BLIŽI SE FINALE

Mustafa Mehić iz Gradačca o muzičkom takmičenju: Iz školske klupe na scenu "Zvezda Granda"

Ništa sa strane nisam imao kao oslonac, ali, kako kažu, ko ne riskira, taj ne profitira

Mehić: Napisao pjesmu. Zvezde Granda

Piše: N. Ajnadžić

15.6.2022

Još svega deset dana ostalo je do finala muzičkog takmičenja “Zvezde Granda” i saznanja ko je to ove sezone svojim talentom očarao gledaoce i žiri.

Mustafa Mehić iz Gradačca na korak je do pobjede. Direktnim prolazom plasirao se u polufinale, dok, iza kulisa, mnogi smatraju da će upravo on biti pobjednik. U timu je Marije Šerifović, čiji kandidati često završe kao broj jedan na kraju.

Siguran u sebe

- A kakve bi bile emocije nakon plasmana u polufinale… Boriš se, uložiš cijeli svoj život u nešto od čega očekuješ rezultat u budućnosti. Ja sam bukvalno riskirao kad je u pitanju ovaj posao, jer ništa sa strane nisam imao kao oslonac. Ali, kako kažu, ko ne riskira, taj ne profitira - rekao je Mehić na početku razgovora za “Dnevni avaz”.

Nije mu prvi put da učestvuje u ovom takmičenju, a rekao nam je da se prethodne sezone i ova ne razlikuju mnogo.

- Činjenica je samo da sam stekao više takmičarskog iskustva i ove sam sezone sigurniji u sebe - rekao je Mehić.

On je završio srednju školu za građevinskog tehničara, ali od muzike i pjevanja želi napraviti karijeru.

- Iz školske klupe na “Grandovu” scenu - našalio se Mehić.

Mehić i Šerifović: Učenik i mentor. Instagram

Smatra da “Zvezde Granda” kandidatima donose mnogo toga, od promocije, novih prijatelja, širenja poznanstava do mnogo više posla…

- Ono što uzima, jeste slobodno vrijeme, što je i logično. Ko se odluči za ovaj posao, mora to prihvatiti. Naravno da se nadam pobjedi. Ništa osim toga ne prihvatam kao uspjeh. To kažem jer mi mentalitet ne dopušta da razmišljam drugačije. Ali, u drugu ruku, neću da očekujem mnogo, jer to je volja Božija i ko god da pobijedi, čvrsto vjerujem da je to nekad i negdje u životu zaslužio - kazao je Mehić.

Na našu konstataciju da, u slučaju pobjede, ima “velike cipele za popuniti”, Mehić je odgovorio:

- Volim velike izazove i ne krijem to.


Testira me

Bez lažne skromnosti, ovaj Gradačanin kaže da mu je plan da uđe u finale i dobije pjesmu od produkcije. Otkrio nam je da je već čuo numeru i da je prezadovoljan.

- Čvrsto vjerujem da će to biti slučaj. Poslije toga uložit ću sav trud i napor da održim kontinuitet i u što kraćem roku izbacim još jednu pjesmu. Do kraja godine cilj mi je izbaciti još jedan solo, a to je pjesma koju sam ja pisao i ona već odavno čeka da se „predstavi“ publici - rekao je Mehić.

Dodao je da je iza scene “Zvezda Granda” najljepše.

- Druženje s dragim kolegama je nešto što će ostati u mom sjećanju dok sam živ. Novih ljubavi nema, ja sam vjeran samo jednoj osobi, iako je ona nerijetko ljubomorna i testira me na razne načine. Ali zasad se dobro držimo - naglasio je Mehić.

Živim od muzike

- Može se reći da živim od muzike. Eto, toliko ću otkriti. Porodica je uvijek bila uz mene. Štaviše, roditelji su ti koji su me i "gurnuli u vatru", odnosno prijavili na “Zvezde Granda”, tako da zajedničkim snagama gazimo dalje - poručio je Mehić.

Komplimenti su nagrada za trud

- Žiriju beskrajno hvala što su ove godine preciznije procijenili moj talent i uzeli ga zaozbiljno. Mnogo prijaju lijepi komentari, to je prava injekcija energije i samopouzdanja. Ali smatram da me takvo nešto neće nikada promijeniti, jer mislim da je to samo nagrada za moj trud i ništa više - kazao je Mehić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.