SLAVNI GLUMAC

Kevin Spejsi pojavio se na sudu u Londonu nakon što je optužen za seksualni napad

Glumac iz "Kuće od karata" optužen je prošlog mjeseca po četiri tačke za seksualni napad protiv trojice muškaraca, uz petu optužbu za navođenje osobe da se uključi u penetrativnu seksualnu aktivnost bez pristanka

Kevin Spejsi na sudu. CNN

N. Aj.

16.6.2022

Američkom glumcu Kevinu Spejsiju (Spacey) danas je odobrena kaucija tokom svog prvog pojavljivanja na sudu u Londonu otkako su ga vlasti optužile za pet krivičnih djela, uključujući četiri tačke za seksualni napad.

Spejsi je razgovarao kako bi potvrdio svoje ime, datum rođenja i adresu u Londonu tokom kratkog proceduralnog saslušanja, a za njegovo sljedeće saslušanje određen je datum 14. juli.

Odobrena mu je bezuvjetna kaucija nakon što je njegov advokat rekao sudu da će morati da se vrati u Sjedinjene Američke Države između dana suda da radi i vidi svoju porodicu.

Glumac iz "Kuće od karata" (62) optužen je prošlog mjeseca po četiri tačke za seksualni napad protiv trojice muškaraca, uz petu optužbu za navođenje osobe da se uključi u penetrativnu seksualnu aktivnost bez pristanka.

Spejsijev advokat rekao je sudu da "snažno poriče" sve optužbe.

Skica koja prikazuje Spejsija u londonskom sudu. CNN

Glumac se u četvrtak pojavio na sudu za prekršaje u Vestminsteru odjeven u svijetloplavo odijelo, tamnu kravatu i naočale, a dočekala ga je velika gomila novinara i fotografa.

Optužbe s kojima se suočava uključuju dvije tačke za seksualni napad na muškarca u Londonu 2005. godine; treća tačka za seksualni napad, također u Londonu, protiv drugog muškarca 2008. godine; i konačna optužba protiv muškarca u Gločesterširu, u zapadnoj Engleskoj 2013. Peta optužba za penetrativnu aktivnost bez pristanka također se odnosi na incident iz 2013. godine.

Navodna žrtva incidenata iz 2005. sada je u 40-im godinama, dok su dvojica muškaraca koji su navodno umiješani u incidente iz 2008. i 2013. sada u 30-im godinama, saoćila je londonska Metropolitan policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.