MILJENICA HOLIVUDA

Dženifer Aniston na stubu srama jer ne želi djecu: Ne znate zašto sam to učinila

Uvijek sam željela da imam djecu i nikada se ne bih odrekla porodice zbog karijere, rekla je

Dženifer Aniston. Agencije

A. K.

18.6.2022

Holivudska miljenica i zvijezda serije “Prijatelji” Dženifer Aniston (Jennifer) poslije emotivno turbulentnog perioda zbog rastanka sa kolegom Bredom Pitom (Brad Pitt) nerijetko se susretala sa optužbama da joj je karijera važnija od porodice i da nikada nije željela da ima djecu.

Dženifer Aniston u jednom od skorijih intervjua rekla je da je željela da ima djecu i da su joj žene koje imaju porodicu i karijeru inspiracija, kao i da ne vidi razlog zašto bi se bilo ko ograničio ili odlučio samo za jedno životno polje, kad već može da ima sve.

- Uvijek sam željela da imam djecu i nikada se ne bih odrekla porodice zbog karijere. Želim da imam sve - rekla je Aniston.


Apsurdni naslovi

Glumica je u toku braka sa Bredom Pitom bila je spremna za porodicu i novi životni list, naročito poslije desetogodišnjeg uspješnog angažmana u seriji “Prijatelji”.

Umjesto porodice dogodio se razvod 2005. godine poslije pet godina braka. Ubrzo nakon razvoda Bred Pit se pojavio u javnosti sa novom djevojkom, Anđelinom Džoli. Samo godinu dana kasnije objavio je da čekaju prvo dijete.

Medije je ovaj potez glumca naveo na sumnju da je Pit bio željan porodice, ali da Aniston nije željela isto, i da je to najvjerovatnije bio razlog razvoda. Međutim, optužbe su jako zasmetale Dženifer.

- Ne želi dijete jer je sebična i posvećena svojoj karijeri - jedan je od komentara.

- Kako da kažem, nemate pojma šta se dešava sa mnom privatno, medicinski, zašto ne mogu ili da li mogu da imam djecu. Ne znate ništa. Uglavnom mogu da sjednem i smijem se naslovima jer postaju sve apsurdniji - rekla je Aniston.


Tabloidna buka

Glumica poslije dugogodišnjeg pritiska da govori o porodici i djecu napisala je pismo u kojem je navela da su žene kompletne sa ili bez djece u svom životu.

- Potpuni smo sa ili bez partnera, sa ili bez djeteta. Mi sami odlučujemo šta je najbolje kad su naša tijela u pitanju. Ta odluka je naša i samo naša. Hajde da donesemo tu odluku za sebe i za mlade žene na ovom svijetu koje nas gledaju kao primjer. Hajde da donesemo tu odluku svjesnu, van tabloidne buke. Ne moramo biti u braku ili majke da bismo bili potpuni. Možemo sami da odredimo svoj “srećan kraj života”. Umorila sam se od toga da budem dio ovog narativa. Da, možda ću jednog dana postati majka, ako to ikada postanem, ja ću biti prva koja će vas obavijestiti. Ali nisam u potrazi za majičinstvom jer se na neki način osjećam nepotpuno jer me je i sve nas tako ubijedila moderna pop kultura - napisala je Dženifer Aniston.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.