ŠTA KAŽE FRONTMEN

Alternativni rok-bend "Činčila": Balkanska turneja počinje iz Sarajeva

Mali je ovo grad pa doslovno nastupaš pred dosta poznanika i prijatelja, a to je dosta specifičan osjećaj, rekao nam je Solaković

Piše: N. Aj.

23.6.2022

Solaković: Mnogo se radujemo. Facebook

Alternativni rok-bend „Činčila“ ove subote nastupit će u sarajevskom klubu „Jazzbina“, a koncert bi trebao početi u 21 sat.

Ovaj bend je poznat po veoma energičnim svirkama, koje uvijek podrazumijevaju autentičan performans, scenski nastup i vizuelne efekte, tako će, bez sumnje, i ovaj put bend prirediti publici veoma zanimljiv i opširan sadržaj. Repertoar koji će ovaj sastav izvoditi se sastoji od miksa pjesama s njihova dva studijska albuma „Šta znam“ i „Bez oblika“.

Koncert u Sarajevu je samo jedna od lokacija na njihovoj balkanskoj turneji 2022. godine, a nastupat će širom BiH, Hrvatske, Srbije i Slovenije.

- Mnogo se radujemo nastupu u Sarajevu, tu je sve počelo, pa je i najslađe. U svom gradu je drugačije nastupati iz razloga što je dosta intimnije, mali je ovo grad pa doslovno nastupaš pred dosta poznanika i prijatelja, a to je dosta specifičan osjećaj. Meni uvijek bude veoma zanimljivo i opušteno. Ono što je također veoma uzbudljivo je i činjenica da nam se uvijek na koncertu pojave nove generacije, uvijek uočimo veliki broj djece koja su tek počela uživati na koncertima. Njihova energija je veoma čista i jaka, pa mnogo uživamo u interakciji s njima - rekao je frontmen „Činčile“ Vanja Solaković za „Avaz“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.