RETROSPEKTIVA

Turbulentan odnos: Afere Jelene Karleuše i Duška Tošića koje će javnost pamtiti

Jelena Karleuša i Duško Tošić poslije 14 godina odlučili da se sporazumno razvedu

Duško Tošić i Jelena Karleuša. Arhiva

A. Z.

5.7.2022

Jelena Karleuša i Duško Tošić poslije 14 godina odlučili da se sporazumno razvedu.

Mnogo se pisalo o njima, njihov odnos posljednjih godina pratile su razne afere, turbulencije i razni natpisi, a ono što je šokiralo javnost jeste njihova svađa za Božić 2022. godine.  Karleuša je Duška prijavila policiji jer ju je navodno pljunuo i ošamario.

On je tada u policiji ispričao da je njegova supruga samu sebe prebila, obratio se javnosti i otvorenim pismom i poručio da je gospodin, a ne nasilnik.

- Moje ime, lik i djelo treba da se pojavljuju isključivo u pričama koje su u vezi sa sportom i humanitarnim djelima. Nažalost, to nije slučaj, pa sam primoran da se obratim na ovaj način. Svuda sam predstavljen kao nasilnik, iako ne podržavam nasilje i nikada se njime nisam služio. Oni koji me poznaju znaju da sam čovjek koji se uvijek trudi da bude gospodin, gdje god bio i šta god radio. Zato ću ostati doslijedan sebi, ignorirat ću izmišljotine i čekati da prođe ovaj vjetar koji je usmjeren protiv mene - napisao je Tošić na Instagramu koji je tada dobio zabranu prilaska 48 sati.


Jelena je također 2020. godine navodno prijavila Duška za nasilje.

Karleuša je organe reda navodno pozvala nakon žučne svađe sa suprugom i tim povodom navodno tada ispričala policiji kako ju je Tošić psihički maltretirao i zavrtao joj ruku.

Pored toga 2020. godinu će se svi pamtiti po aferi Ognjena Vranješa i pjevačice kada su njhove prepiske i ekplicitne fotografije procurile u javnost. Zatim su Duška Tušića mediji povezivali sa voditeljicom Sanjom Marinković, što su oboje negirali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.