STALI NA LUDI KAMEN

Nakon šest godina veze i dvoje djece: Kirsten Danst se udala za kolegu glumca

Kirsten i Džesi započeli su vezu još 2016. nakon što su se upoznali na snimanju serije "Fargo"

Džesi Plemons i Kirsten Danst. AFP

N. Aj.

12.7.2022

Glumica Kirsten Danst (Dunst, 40) i njen dugogodišnji partner glumac Džesi Plemons (Jesse Plemons, 34) sada su službeno vjenčani. Par već ima dvoje djece i zajedno su šest godina.

Vjenčali su se u luksuznom odmaralištu "GoldenEye" u Očo Rijosu na Jamajci prošlog vikenda, a vijest je potvrdio i predstavnik glumice, prenosi The Cut.

Kirsten i Džesi započeli su vezu još 2016. nakon što su se upoznali na snimanju serije "Fargo", u kojoj su glumili par, ali nisu počeli izlaziti sve do završetka serije 2016. Zaručili su se godinu dana kasnije.

Par je također glumio zajedno u Netflixovoj drami "Power Of The Dog" iz 2021., u kojoj su glumili muža i ženu, a oboje su za svoje uloge bili nominirani za Oskara, no nisu ih osvojili.


Glumac je Kirsten nazvao svojom "ženom" još na ovogodišnjoj dodjeli Oskara. Tada je voditeljica Ejmi Šumer (Amy Schumer, 41) sjela pored Plemonsa i pravila se da ne poznaje Kirsten dok je ona morala stajati kraj njih dvoje te je na kraju to postao jedan od najkontroverznijih trenutaka večeri.

- Kažemo da smo vjenčani jer osjećam se kao da smo u braku - rekao je Plemons prošle godine.

Glumac je početkom godine ispričao da su globalna pandemija i njihovo dvoje male djece otežali planiranje vjenčanja, a sada, sedam mjeseci kasnije, napokon su stali pred oltar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.