STIGAO MAIL IZ KIJEVA

U ukrajinskom filmu žele Pecinu pjesmu: Ustupit ću im besplatno "Ostaj mi zbogom, ljubavi"

To je mala i simbolična pomoć umjetnicima u Ukrajini u ovoj teškoj situaciji, govori Pecikoza

Fahrudin Pecikoza: Velika čast. Arhiv

Piše: A. H.

20.7.2022

Hitmejker i tekstopisac Fahrudin Pecikoza Peca dobio je nevjerovatnu ponudu iz Ukrajine. Autoru najvećih hitova Harija Mata Harija stigao je iz Ukrajine e-mail u kojem mu se obratio reditelj Vladimir Jatsenko, tražeći dozvolu da u filmu, koji nosi naziv "Luksemburg", koristi njegovu pjesmu "Ostaj mi zbogom, ljubavi". Autor filma je zamolio Pecikozu da ima razumijevanja s obzirom na to da je u Ukrajini rat, da zbog toga ne mogu puno platiti pjesmu, te da on predloži iznos.

- Putem našeg reditelja Pjera Žalice, došli su do Ize Kolečića, bubnjara grupe "Hari Mata Hari", koji mi je proslijedio e-mail koji su poslali iz Kijeva, a u kojem traže moju pjesmu za film. Naravno da ću im pjesmu ustupiti besplatno, to je mala i simbolična pomoć umjetnicima u Ukrajini u ovoj teškoj situaciji. Rekli su da će me pozvati na  premijeru filma u Kijevu. Velika mi je čast da se neko sjeti, i da nije ovakva situacija u Ukrajini. Tekst je dosta težak i vjerovatno je ta priča vezana za tu pjesmu, koja je inače nastala 1997. godine - rekao je Pecikoza za portal "Avaza".



Sadržaj pisma iz Ukrajine. Screenshot

U vrlo dirljivoj filmskoj priči radi se o braći blizancima koji su odrasli bez oca, te su jednog dana saznali da je on smrtno bolestan u Luksemburgu. Odlučuju da ga vide posljednji put. A kako je njihov otac iz Bosne, posljednja pjesma na koncu filma je prelijepa balada Harija Mata Harija "Ostaj mi zbogom, ljubavi".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.