SLUČAJ OKONČAN

Žena odustala od tužbe za spolno zlostavljanje protiv Boba Dilana

Na nedavnom saslušanju je zatražila od suda da odbaci slučaj

Bob Dilan. Agencije

L. S. R.

29.7.2022

Žena koja je identificirana kao J.C. optužila je 81-godišnjeg pjevača Boba Dilana (Dylan) da ju je zlostavljao u aprilu i majau 1965. u hotelu "Chelsea" na Menhetnu.

U pravnim dokumentima koje je pregledao "Billboard" rekla je da je bila "emocionalno i psihički oštećena" kada ju je 1965. Dilan navodno zlostavljao. Dilanov pravni tim rekao je da je tužba "lažna, zlonamjerna i klevetnička". Na nedavnom saslušanju J.C. je zatražila od suda da odbaci slučaj, stoji u sudskim dokumentima.

Dilanov advokat rekao je da je "slučaj gotov" te da je "nečuveno što je uopće pokrenut". U tužbi je J.C. rekla da je pjevač "iskorištavao" svoju poziciju slavne osobe te da joj je davao drogu i alkohol kako bi je seksualno zlostavljao.



Slučaj je pokrenut prije isteka roka od godinu dana u državi Njujork, koji dopušta ljudima da tuže bivše zlostavljače. Brojni historičari ukazali su na probleme s pričom o navodnom seksualnom zlostavljanju, napominjući da slavni muzičar uopće nije bio u Njujorku u vremenskom okviru na koji su navodi ukazivali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.