NJEMU SVOJSTVEN KOMENTAR

Rambo Amadeus o požaru kod Herceg Novog: Koliko košta nedostižni kanader, moramo li čekati da izgori pola Balkana

Da li ćemo svi žmuriti pred ovim opominjućim ožiljkom, likujući kako je naša kuća bezbjedna, dok nam se čitave teritorije ne pretvore u goli kamen, pita se Rambo Amadeus

Rambo Amadeus: Da li i narod i vlast razumiju da će svake godine biti sve gore. Facebook

N. Aj.

3.8.2022

Požar iznad Njivičkog puta u crnogorskoj općini Herceg Novi prouzrokovao je veliku štetu na niskom i visokom rastinju.

Vatrogascima je gašenje vatre otežavao i vjetar te se požar približio i kućama.

Iako je zatražena pomoć od Hrvatske, njihovi kanaderi su ovaj put izostali, jer i u Hrvatskoj, kao i u BiH, bukte požari.

Fotografije pustoši nakon požara su šokantne, a priliku da to, na sebi svojstven način, prokomentira nije propustio Rambo Amadeus, pravog imena Antonije Pušić.

- Koliko košta taj nedostižni kanader? Koliko se godišnje zaradi od turizma? Kakva je kaznena politika za namjerno ili slučajno izazivanje požara? Odvaja li se na protivpožarnu zaštitu neki dinar od ogromnih profita koje poslovna elita pravi od turizma?

Da li iko misli o vatrogascima, njihovoj opremi, tehnici prije nego požar bukne, ili 3 dana nakon što ga s teškom mukom, uz povrede, ranjavanja, ljudske žrtve ugase?

Da li ćemo svi žmuriti pred ovim opominjućim ožiljkom, likujući kako je naša kuća bezbjedna, dok nam se čitave teritorije ne pretvore u goli kamen? Treba li da pišemo peticiju da se kupe kanaderi?

Da li i narod i vlast razumiju da će svake godine biti sve gore? Da li će se naivni i indoktrinirani narod i zbog ove teme nacionalno prebrojavati?

Moramo li da čekamo da stvarno izgori pola Balkana da bi se stvar shvatila ozbiljno? Pitanja važe za sve naše narode i narodnosti i njihove države - koje nemaju kanader, koji ga imaju, al' im ne radi, ili koji su ih imali, pa prodali.

Pitam za druga - napisao je Rambo Amadeus na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.