KRENULO ODBROJAVANJE

Provod u prijestonici: Muzička dešavanja za vrijeme SFF-a

U iščekivanju filmskih poslastica, građani Sarajeva, kao i gosti koji će tokom Festivala stići u Sarajevo, raduju se i koncertima

DJ Solomun. Agencije

Piše: L. S. R.

4.8.2022

Pripreme za 28. izdanje Sarajevo Film Festivala (SFF), koji počinje 12. avgusta, ulaze u završnu fazu. I dok online prodaja ulaznica ruši rekorde, ispred Narodnog pozorišta Sarajevo počelo je postavljanje konstrukcije za čuveni bosanski ćilim, kojim već godinama defiliraju zvijezde.



Najveće platno

Osim crvenog tepiha, mjesto okupljanja najveće filmske smotre u ovom dijelu Evrope je i Festivalski trg, koji će također uskoro bljesnuti punim sjajem.

U Ljetnom kinu „Coca-Cola“, jednoj od najatraktivnijih festivalskih lokacija, jučer je podignuto najveće filmsko platno u regionu.

U iščekivanju filmskih poslastica, građani Sarajeva, kao i gosti koji će u vrijeme Festivala stići u bh. prijestonicu, raduju se i noćnom životu - svirkama, zabavama, druženjima, koncertima...

„Authority Partners Bridge“ na Ajfelovom mostu i ove godine, kako ističu, „donosi bezbrižne i rasplesane ljetne dane u Sarajevu“.


Vječna vatra

Tako će tokom SFF-a nastupiti Ida Prester, „Hladno pivo“, „After Affair,“ „Cubismo“, „Crne mambe“, Gramophonedzie, „Betty Boom“, Zlatan Karić, dok je resident DJ Mahir Beathouse.

U subotu, 13. avgusta, Željko Bebek održat će koncert u Domu mladih.

DJ Solomun će, kako je najavio i na svom oficijelnom Facebook profilu, posljednjeg dana Sarajevo Film Festivala, 19. avgusta, u 23.30 sati nastupiti na balkonu iznad Vječne vatre i odsvirati višesatni set.


Centar regiona: Spektakl „Born In Ghetto“ 12. avgusta

"Born In Ghetto" 12. avgusta. Plakat

Veliki muzički spektakl "Born In Ghetto", koji će učiniti Sarajevo centrom regiona, bit će održan u petak, 12. avgusta. U Zetri će se pojaviti neka od najzvučnijih imena domaće, regionalne i evropske muzičke scene.

U ulozi domaćina bit će Sarajlije Jala Brat, Buba Corelli i Inas, a stižu i RAF Camora, Slobodan Veljković Coby, Baka Prase, Antoniette Čerkez, Elena Kitić, Goga Sekulić, Devito, Pirelli, Emirez i mnogi drugi.

Prema riječima organizatora, sve je spremno za neviđeni muzički spektakl, dok je u pretprodaji ostalo vrlo malo ulaznica.

Uz vokale, bitove i kompletnu muzičku produkciju, pojavu zvijezda na stejdžu upotpunit će sam izgled bine, koji će, prema našim informacijama, biti nešto što samo po sebi zaslužuje pažnju. Publiku očekuju dosad neviđeni vizuelno-scenski efekti, veliki LED ekrani u dvorani, a nastupe će začiniti plesači atraktivnim koreografijama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.