NOVE TITULE, MNOŠTVO NOVCA

Princ Vilijam i Kejt Midlton postali milijarderi: Evo koliko su zaradili nakon smrti kraljice Elizabete

Osim što su bili vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, sada su i princ i princeza od Vejlsa, kao i vojvoda i vojvotkinja od Kornvela

Princ Vilijam i Kejt Midlton. AP

N. Aj.

12.9.2022

Princ Vilijam (William) i Kejt Midlton (Kate Middleton) postali su milijarderi. Naime, ovaj par iz kraljevske porodice nije samo dobio nove titule nakon što je preminula kraljica Elizabeta II (Elizabeth).

Vilijam je nešto ranije primio sredstva od Crown Estatea, Sovereign Grantsa i od svog nasljedstva od svoje pokojne majke princeze Dajane (Diane). Njegova neto vrijednost procijenjena je na oko 40 miliona dolara, a sada je drastično skočila za čak 1,3 milijarde dolara.

Princ Vilijam i Kejst su naslijedili bivše titule kralja Čarlsa (Charles). Osim što su bili vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, sada su i princ i princeza od Vejlsa, kao i vojvoda i vojvotkinja od Kornvela.


Vojvodstvo Kornvela dolazi s ogromnim zemljištem koje se prostire na oko 52.000 hektara i proteže se u 20 okruga u Engleskoj i Vejlsu, a sastoji se od poljoprivrednog zemljišta, dijelova nacionalnog parka Dartmor, terena za kriket, pa čak i zatvora.

Ono što je zanimljico jeste da se većina zemljišta uopće ne nalazi u Kornvelu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.