PRESTIŽNA NAGRADA

Lana Stanišić za "Avaz" o "Baladi": Oduševljena sam zbog kandidature našeg filma za Oskara

Najsretnija sam zbog činjenice da je film nastao u tako tihoj, magičnoj atmosferi, uz vrhunski profesionalizam, usprkos otežavajućim okolnostima pandemije koronavirusa, kazala nam je Stanišić

Piše: N. Aj.

19.9.2022

Lana Stanišić. Privatna arhiva

Sve je obradovala vijest da je Udruženje filmskih radnika BiH, kao certificirana strukovna organizacija za Bosnu i Hercegovinu, odabrala film "Balada", rediteljice Aide Begić, da bude ovogodišnji bh. kandidat za prestižnu nagradu Oskar.

Među glumcima koji su ostvarili svoje uloge su i Marija Pikić, Jasna Žalica, Milan Tocinovski, Lana Stanišić...

Uloga Adele u "Baladi" za Lanu Stanišić bila prva uloga nakon određenog vremena, a za portal "Avaza" prokomentirala je uspjeh "Balade".


- Prije svega sam zatečena i oduševljena informacijom. Najsretnija sam zbog činjenice da je film nastao u tako tihoj, magičnoj atmosferi, uz vrhunski profesionalizam, usprkos otežavajućim okolnostima pandemije koronavirusa. Mislim da najljepše stvari nastaju tako, posvećeno, bez pretenzije, da je u takvim procesima ljepota samog procesa cilj, a rezultati dođu kao organska posljedica takvog pristupa. Čestitke od srca cijeloj ekipi, na čelu sa Aidom Begić i Erolom Zubčevićem - poručila je Stanišić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.