OGLEDALCE, OGLEDALCE

Ko su najljepše žene na svijetu

Mnogo je raznih lista, a o ukusima je teško diskutirati

Raj Ajšvarija. Agencije

Piše: L. S. R.

19.9.2022

Kada je ugledni estetski hirurg Julian De Silva prošle godine otkrio svoj popis najljepših žena na svijetu, mnogi se nisu baš složili s njegovom listom. On je tada pojasnio da je do rezultata došao naučnim kalkulacijama za savršeno lice.

Ovaj doktor koristio je klasični grčki "zlatni omjer ljepote Phi", tehniku koju su koristili renesansni umjetnici i arhitekti za stvaranje remek-djela koja su bila savršeno proporcionalna. Zlatni omjer je matematički omjer 1,618: 1, a broj 1,618 naziva se Phi.


Zlatni omjer

Margot Robi. Agencije

Upravo estetski hirurzi koriste taj zlatni omjer Phi kako bi oblikovali lica do savršenstva ili barem što besprjekornije.

Hirurg Silva koristio je omjer za procjenu najpoznatijih slavnih žena i određivanje tko je najljepši, a, prema njegovim matematičkim proračunima, Bela Hadid (Bella) je najljepša žena na svijetu.

- Bela Hadid je imala najviše ukupno očitanje brade koja je, s ocjenom 99,7%, udaljena samo 0,3% od savršenog oblika - rekao je doktor Silva, voditelj Centra za naprednu estetsku i plastičnu hirurgiju lica u Londonu.

Pjevačica Bijonse (Beyonce) je proglašena drugom najljepšom ženom na popisu, a slijede je glumica Amber Herd (Heard) te pjevačice Arijana Grande (Ariana) i Tejlor Svift (Taylor Swift).

Međutim, mnogi smatraju da je od svih njih daleko ljepša Anđelina Đoli (Angelina Jolie). Mnoge djevojke sanjaju da imaju pune usne kao glumica, oštre jagodice i oči u obliku badema.

Za mnoge je najljepša Monika Belući (Monica Bellucci). Glumica posjeduje

 univerzalnu ljepotu. Ona je postala lice marke „Dior“ i tijelo marke „D & G“. Ona i dan-danas uživa status seks-simbola.

Šarliz Teron (Charlize Theron) neizostavna je na spisku najljepših.

 Ironija je u tome što je glumica postala popularna nakon uloge u filmu „Čudovište“, postajući jedna od glumica koje su za tu ulogu žrtvovale ljepotu. Ipak, cijeli je svijet postao poznat kao model sjaja i zvijezda staza za tepih. Glumica ima pravilne crte lica, plave oči i plavu kosu, osim idealnih parametara figure.

Za Džesiku Albu (Jessica) kažu da je njen izgled uvijek u modi. Uredan nos, velike usne, tamna koža. Glumica nikad nije podlegla trendu ekstremne mršavosti.

Raj Ajšvarija (Rai Aishwarya) - meke crte lica, plave oči i zapanjujući ton kože učinili su indijsku djevojku pravom zvijezdom "tvornice snova".

Natali Portman (Natlie) je rijedak slučaj kada talent glumice nije inferioran njenom sjajnom izgledu. Ima prekrasnu liniju tijela, savršeno držanje i proporcije.



Ažurirana verzija

Anđelina Đoli. Agencije

Megan Foks (Fox) mnoge ostavlja bez daha, iako djelomično treba biti zahvalna plastičnim hirurzima za svoju ljepotu. Ona je ažurirana verzija Anđeline Đoli: mlada, atletska, graciozna grabežljivica, beskompromisna vampirka.

Margot Robi (Robie) jedna je od najupečatljivijih poznatih žena današnjice. Kako bi se pojavio koji film, s njim ona bi izbijala u vrhove lista najljepših glumica. Kako se približava premijera filma „Barbie“ tako je plavokosa Margot ponovo hit.

Ona u novom filmu "Babylon" glumi s Bredom Pitom (Brad Pitt), Olivijom Vajld (Olivia Wilde), Tobijem Magvajerom (Tobey Maguire) i našim Mirajem Grbićem.

Iako su Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer) i Šeron Stoun (Sharon Stone) već u sedmoj deceniji života, one su i dalje na većini lista najljepših žena, dokazujući da ljepota može biti bezvremenska i bez plastičnog hirurga.



Šveđanka ikona mladih

Švedska glumica Ališa Vikander (Alicia Vikander) najpoznatija je po ulozi humanoidnog robota, za koju je bila nominirana za nagradu BAFTA, kao i za Zlatni globus. Njen predivan izgled i besprijekoran stil čine je ikonom mladih dama širom svijeta a ona se zauzvrat javno zalaže za prava žena.

Ališa se izjašnjava kao feministkinja i javno je osudila seksualno zlostavljanje i neravnopravnost polova u savremenom društvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.