USPJEH MLADE BOSANKE

Bh. dizajnerica Hana Rudež iz Milana za "Avaz": Velika mi je čast što sam dospjela na ovaj svjetski događaj

Njene kreacije inspirirane su bosanskom kraljicom Katarinom Kosačom, simbolom bosanske jake žene

Piše: Z. Karić

24.9.2022

Kreacije mlade bh. dizajnerice - Avaz
Kreacije mlade bh. dizajnerice - Avaz
Kreacije mlade bh. dizajnerice - Avaz
Kreacije mlade bh. dizajnerice - Avaz
Kreacije mlade bh. dizajnerice - Avaz
+7

Mlada dizajnerica iz Bosne i Hercegovine Hana Rudež ostvarila je veliki uspjeh svojim učešćem na prestižnom gađaju Emerging talents Milano u sklopu Sedmici mode u Milanu. Rudež je za portal „Avaza“ kazala da su njene kreacije inspirirane bosanskom kraljicom Katarinom Kosačom, simbolom bosanske jake žene.

Osim toga Hana je dobila još jedan zahtjevan zadatak osim sto je radila cijelu kolekciju. 

Naime u Palazzo Visconti po prvi put će se prestaviti premijerno film o životu Đanija Versačija (Giannia Versace) „The Genius of Gianni Versace“ gdje će biti i izložba mladih talenata koji su inspirirani radom italijanskog umjetnika pa će tako i Hana imati svoju kreaciju koja ulazi u takmičenje za najbolji rad.

De Paulo oduševljen kreacijom. Emerging Talent Milano

- Velika je čast biti jedan od sedam mladih umjetnika koji će moći da predstave svoje kreacije inspirisane Đanijem Versačijem na premijeri filma autora Vinceta De Paula. Također, jako sam sretna i ponosna što je Josip Grabovac bio uz mene sve vrijeme što mi je pomogao pri ostvarenju mojih snova. Također, veliko mi je zadovoljstvo što sam dobila priliku da budem dio jednog ovakvog projekta i što sam uspjela da predstavim svoj umjetnički rad – kazala je za portal „Avaza“ Rudež.

Mlada umjetnica također je dodala da joj je jako važno što je uspjela da historiju BiH predstavi na Emerging talents Milano koji je u sklopu Sedmice mode u Milanu.

- Hanina kolekcija je dobila velike ovacije na svojoj prvoj reviji u prepunoj Palazzo Visconti kao i svoje prve fanove koje možemo već vidjeti u njenim kreacijama - istakla je Lolu Ponse (Ponce) svjetska umjetnica, pjevačica i glumica.

Hana Rudež 2019. pokrenula je svoj dizajnerski brend pod naslovom Monier Atelier. Svoju prvu kolekciju prikazala 2000. godine. Hana je završila studij vizualne komunikacije na IUS i trenutno je na masteru iz marketinga na istom fakultetu. Svoj dizajnerski rad zasniva na ljubavi prema umjetnosti, a posebni slikarstvu.

Godine 2022. dobija direktna poziv od Josipa Grabovca da učestvuje na Sedmici mode u Milanu. Grabovac je jedne od čelinih osoba Emerging Talent Milano koji je ujedno i jedina osoba koja brine za talente cijelog Balkana, koji istim daje mogućnost da se predstave u prijestolnici mode Milano.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.