ODABRALI ISTE PUTEVE

Djeca poznatih koja su krenula stopama roditelja: Ko je ostao na estradi, a ko se povukao

Obično se kaže da jabuka ne pada daleko od stabla

Elena i Mile Kitić. Instagram

Piše: N. S.

12.10.2022

Oni su rođeni u poznatim porodicama, djeca su popularnih pjevača i odrasli su pod svjetlima reflektora. Uz poznate porodice mogli su dosta toga naučiti o šoubiznisu, te su tako odlučili krenuti stopama roditelja. Ova djeca poznatih pravi su dokaz da jabuka ne pada daleko od stabla.

Željko i Zvonimir Bebek

Zvonimir i Željko Bebek. Instagram

Sa Željkom Bebekom već izvjesno vrijeme nastupa njegov sin Zvonimir. Snimili su i zajedničku pjesmu - "Kakav otac takav sin", za koju Željko kaže da mu je najdraža u karijeri.   

Željko je jednom prilikom izjavio da je bio divan osjećaj ući u studio i zapjevati sa svojim sinom Zvonimirom.

- Meni kao pjevaču, mom sinu kao muzičaru, ovo je jedna od najljepših stvari, njemu na početku karijere, a meni u ovoj pedesetgodišnjoj - rekao je Bebek. 

Brena i sin Stefan

Porodica Živoinović na okupu. Instagram

Sin Lepe Brene, Stefan Živojinović, svojevremeno je krenuo majčinim stopama i postao pjevač, no u međuvremenu je promijenio mišljenje. Iza sebe ima tri albuma "Druga Liga" iz 2017. godine, "Zlo moje nevino" i "Od večeri do jutra".

Iako ga je publika prihvatila, Stefan je ipak odlučio povući se sa estrade i prestati živjeti pod reflektorima. Mnogi su mislili da će njegova karijera biti besprijekorna, pogotovo kad se uzme u obzir da je sin jedne od najvećih zvijezda s ovih prostora. Ipak, nije sve išlo po planu.

 

Dragan Stojković Bosanac i kćerka Aleksandra

Aleksandra i Dragan Stojanović. Instagram

Aleksandra je kćerka harmonikaša, kompozitora, producenta i aranžera  Dragana Stojkovića Bosanca. Džidža je popularnost stekla učešćem u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda".

Dodatni pritisak stvarala joj je činjenica da je u žiriju tog takmičenja sjedio njen otac. Premda su mnogi smatrali da joj to olakšava nastupe, ona tvrdi da je to dodatno komplikovao situaciju, jer je željela da dokaže da nije samo zbog oca uspjela da se istakne.



Mile Kitić i kćerka Elena

Elena i Mile Kitić. Instagram

Mile Kitić se ponosi svojom nasljednicom Elenom. Iako je otišla u sasvim drugačijem muzičkom smjeru od svog oca jako je uspješna. Ljepotica svojom harizom i izgledom privlači pažnju gdje god se pojavi.


Odrasla je u muzičkoj porodici kao kćerka jedinica, te je navikla na javni život i scenu. Snimila je i duete sa poznatim izvođačima kao što su Jala Brat, Buba Corelli, Rasta i drugi. 

Vesna Zmijanac i Nikolija

Vesna Zmijanac i NIkolija. Instagram

Kćerka pjevačice Vesne Zmijanac, Nikolija, krenula je maminim stopama. Jedna je od najpopularnijih reperica na Balkanu. Poznata je po energičnim nastupima i nevjerovatnoj atmosferi koju donosi na scenu.

Nikoliji se često na nastupima pridruži i njen suprug, pjevač Relja Popović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.