NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Širi se crna lista, ko sve strahuje

Ko će se sada naći na crnoj listi vodeće sile svijeta, pogotovo od Bošnjaka, znat će se vrlo brzo

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

22.4.2024

U današnjem izdanju „Dnevnog avazu“, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Širi se crna lista, ko sve strahuje.

Politički funkcioneri u BiH zabrinuti su nakon sve glasnijih informacija o tome da su Sjedinjene Američke Države (SAD) proširile spisak sankcija kojima je obuhvaćena nekolicina imena, i to s prostora Federacije BiH! Ko će se sada naći na crnoj listi vodeće sile svijeta, pogotovo od Bošnjaka, znat će se vrlo brzo.

U nastavku feljtona u kojem prenosimo intervju bivšeg pripadnika Službe državne bezbjednosti Edina Garaplije za Avaz TV, kojim je uzdrmao paraobavještajne strukture, donosimo Garaplijina saznanja o ubistvima Nedžada Ugljena, bivšeg šefa Službe, Irfana Ljubijankića, bivšeg ministra vanjskih poslova BiH, Joze Leutara, zamjenika ministra unutrašnjih poslova FBiH, te „zadesnoj smrti“ profesora Sulejmana Redžića.

Kraj školske godine sve je bliži, pogotovo za učenike završnih razreda. To znači novi udar na kućne budžete jer roditelji spremaju djecu za mature, a za to im je potrebna cijela plaća.

Lepa Brena, jedna od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda, kao što je i obećala, u sarajevskoj dvorani Zetra priredila je spektakl za pamćenje, dvije noći za redom. Donosimo vam izvještaj s koncerata u Sarajevu.

Analitičar Neven Kazazović govorio je za „Dnevni avaz“. Poručio je, između ostalog, da Amerikanci ne daju na Balkan.

Naš najznačajniji lingvist-bosnist akademik Dževad Jahić preminuo je u 77. godini. Ta vijest je rastužila mnoge. Donosimo vam njegovu biografiju.

USKOK podigao optužnicu protiv troje članova Muzaferovićeve narkogrupe: Cezarova „firma“ od prodaje droge zaradila 3,3 miliona eura.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.