GLUMICA OTVORENO

Đina Dejvis: Odbila sam nemoralne ponude Džeka Nikolsona

Kaže da joj je krivo što nije ranije shvatila o čemu se radi, ali da se brzo snašla

Đina Dejvis. INSTAGRAM

E. A.

22.10.2022

Glumica Đina Dejvis (Geena Davis) svojevremeno je imala ispred sebe poprilično navalentnog Džeka Nikolsona (John Joseph Nicholson), a uspjela je da ublaži stvar zahvaljujući onome što joj je rekao Dastin Hofman (Dustin Hoffman), otkrila je nedavno.

Đina Dejvis je karijeru započela kao manekenka, a potom je dobila prvu ulogu u filmu "Tutsi", gdje joj je društvo pravio tada već iskusni Dastin Hofman. Srećom, pa joj je dao savjet zlata vrijedan koji je iskoristila ne mnogo kasnije.


Bilo joj je krivo

Naime, nakon ovog filma, njen agent joj je zakazivao razne kastinge, večere i upoznavanja i u jednom trenutku je upoznala Džeka Nikolsona, sa kim su imali večeru nekoliko dana zaredom. Rečeno joj je da pozove Nikolsona na privatan broj, što je zvučalo uzbudljivo zvjezdi u usponu, ali je sa druge strane slušalice čula samo: "Ćao Đina, kada će se to konačno desiti?".

Kaže da joj je krivo što nije ranije shvatila o čemu se radi, ali da se brzo snašla i rekla.


Veoma privlačan

- Džek, voljela bih. Ti si veoma privlačan, ali plašim se da ćemo raditi zajedno u nekom trenutku u budućnosti, a ne bih voljela da to pokvari seksualnu tenziju među nama - izjavila je ona.

To je, naravno, bio savjet Dastina Hofmana.

- O, čovječe, odakle ti to - rekao je Nikolson i odustao od daljih prijedloga. Zanimljivo je da je Hofman kasnije optužen za seksualno uznemiravanje dvije maloljetnice, ali da ništa nije dokazano.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.