OPROŠTAJNA TURNEJA

Šezdeseti rođendan "Indexa" večeras u Domu mladih: Ulaznica nema ni za lijeka

U Sarajevu je najteže i najljepše, svi imamo tremu, poručuje Kašljević

Sjajna atmosfera sinoć u Zagrebu. Avaz

Piše: L. S. R.

25.10.2022

U Domu mladih u Sarajevu večeras će biti obilježen60. rođendan legendarne grupe "Indexi". U kultnoj sarajevskoj dvorani pred publiku će izaći neki od članova "Indexa" - Fadil Redžić, Neno Jurin, Peco Petej, Sinan Alimanović, Vlado Pravdić, a, uz njih, impozantan je i spisak muzičara koji će izvoditi hitove velike grupe:

Branko Đurić Đuro, Hari Mata Hari, Dado Topić, Neno Belan, Zoran Predin, Dejan Cukić, Amel Ćurić, Nermin Puškar, Dino Jelusić, Tamara Todevska, Željka Katavić-Pilj, Saša Dragaš, Aida Mušanović-Arsić, Sara Vojičić, Alen Mustafić...

Turneja povodom 60. rođendana "Indexa" počela je u Ljubljani, sinoć je u muzičkom spektaklu uživala publika u zagrebačkom "Lisinskom", a za večerašnji koncert u Sarajevu odavno nema ulaznica.

Sjajna atmosfera sinoć u Zagrebu. Avaz

Producent projekta "Indexi i prijatelji" Tomislav Kašljević ističe da je sve spremno za istinski muzički spektakl.

- Svi imamo tremu pred Sarajevo. Tu je uvijek najljepše i najteže. Ako tu prođemo, na konju smo - govori Kašljević za "Avaz".

On je i idejni tvorac projekta "Indexi i prijatelji", koji traje 12 godina, a za "Avaz" otkriva da je ova slavljenička turneja ustvari i oproštajna:

- Nadam se da ćemo na najbolji način zaokružiti priču "Indexi i prijatelji".

Na koncu, za 27. i 28. oktobar koncerti su zakazani u Beogradu u MTS dvorani, odnosno Skoplju u koncertnoj dvorani Filharmonije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.