NE ŽELE ŠUTJETI

Ove zvijezde su otvoreno progovorile o svojim problemima s anksioznošću

Kendal Džener objasnila je kako je izgledalo njeno najgore iskustvo s anksioznošću

Kendall Jenner. Instagram

N. S.

26.10.2022

Anksioznost je sve češći problem mladih osoba. Nešto što nažalost pogađa sve više ljudi i da na nju nisu imuni bogati, slavni i popularni, dokaz su ove zvijezde koje su progovorile javno o svojim borbama.

Kendal Džener

Supermodel i poznata sestra Kendal Džener (Kendall Jenner) objasnila je kako je izgledalo njezino najgore iskustvo s anksioznošću. Doživljavala je napade panike. Svoju je popularnost iskoristila te krenula objavljivati videoklipove i podijelila priču o svojim borbama s anksioznošću koja traje već godinama. Ovime je zasigurno pomogla svim mladim osobama koje imaju isti problem i potaknula ih da potraže stručnu pomoć.

Kamila Kabeljo

Pjevačica Kamila Kabeljo (Camila Cabello) također je govorila o svojem mentalnom zdravlju, priznajući da se bori s anksioznošću i opsesivno-kompulzivnim poremećajem. Anksioznost je toliko razdirala da je imala osjećaj kao da se bori sama sa sobom. No, spas je pronašla u meditaciji i vježbama disanja.

Zendaja

 Slavna glumica Zendaja (Zendaya) priznala je da se bori s niskim samopouzdanjem i stidljivošću. Nakon premijere serije 'Euforija', Zendaja je u jednom intervju otkrila kako je snimanje serije utjecalo na njeno mentalno zdravlje. Jako voli svoj posao, ali on joj je istodobno izvor stresa. Ona ni danas svoju anksioznost još uvijek nije stavila pod kontrolu. 

Hejli Biber

Manekenka i supruga planetarno popularnog pjevača Džastin Bibera (Justina Biebera), Hejli Biber (Hailey Bieber Baldwin), noćima nije mogla spavati, dok je vodila bitku s anksioznosti. Kaže da je društvo predugo šutjelo o anksioznosti te da je ta bolest sve češća u današnjem društvu. Hejli je pomoć pronašla u meditaciji i odgovarajućoj terapiji.

Bela Hadid

Jedna od najpoznatijih supermodela Bela Hadid (Bella) progovorila je prošle godine o problemima s mentalnim zdravljem. U objavi na Instagramu, podijelila je niz fotografija svog uplakanog lica. Manekenka je priznala da se s anksioznošću i depresijom borila još u tinejdžerskoj dobi, a onda joj se prelaskom u dvadesete stanje samo pogoršalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.