NOVI VLASNICI

Tajlandska transrodna bogatašica kupila Miss Universe: Platila 20 miliona dolara

JKN Global Group najavio je da planira povećati organizaciju Miss Universe širenjem u Aziji

Ana Jakafong Jakrajutatip. Instagram

L. S. R.

28.10.2022

Tajlandska transrodna medijska magnatkinja Ana Jakafong Jakrajutatip (Anne Jakkaphong Jakrajutatip) kupila je organizaciju Miss Universeza 20 miliona dolara.

 Jakrajutatip je izvršna direktorica JKN Global Group PCL-a, medijske kompanije sa sjedištem u Tajlandu, iako je možda poznatija po svojoj ulozi u tajlandskim verzijama šoua realnosti uključujući Project Runway. Također je otvoreno govorila o svojim iskustvima kao transrodna žena i zagovarala je prava transrodnih osoba u Tajlandu.

JKN Global Group najavio je preuzimanje u srijedu, rekavši u saopćenju za javnost da planira povećati organizaciju Miss Universe širenjem u Aziji i izdavanjem novih proizvoda uključujući proizvode za njegu kože, kozmetiku, proizvode za stil života, dodatke prehrani i pića. 

Miss Universe, jedno od najgledanijih svjetskih izbora ljepote, održava se od 1952. godine. Zabranu za transrodne takmičare ukinuli su tek 2012., nakon što je kanadska takmičarka zaprijetila pravnim postupkom kada joj je rečeno da će biti diskvalificirana zbog spola koji joj je dodijeljen pri rođenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.