ŠTA ĆE KRALJ ČARLS REĆI

Nisu mogli doći u gore vrijeme: Memoari princa Harija uzdrmat će cijelu kraljevsku porodicu

Prema Ficvilijamsu, naslov knjige je "senzacionalan" te implicira da Harry nije bio cijenjen i da se nije osjećao kao da je u središtu događaja

Princ Hari u januaru objavljuje memoare. Jordan Strauss / Invision / AP

N. Aj.

29.10.2022

Posljedice dugoočekivane knjige princa Harija (Harry) bit će dalekosežne i vrlo destruktivne, kaže kraljevski autor Ričard Ficvilijams (Richard Fitzwilliams) za Daily Mail.

Nedavno je objavljeno da će se knjiga zvati "Spare" te da će izaći 10. januara sljedeće godine.

Naslov dolazi od izraza "The heir and spar"‘ ili "Nasljednik i rezerva", a odnosi se na osobu koja je sljedeća u nasljednom redu. U ovom slučaju trenutni nasljednik je princ Vilijam (William), a "rezerva" je princ Hari.

Prema Ficvilijamsu, naslov knjige je "senzacionalan" te implicira da Harry nije bio cijenjen i da se nije osjećao kao da je u središtu događaja.

"Penguin Random House" je u svom saopćenju za javnost opisao knjigu kao sirovo i nepokolebljivo iskrenu, a Ficvilijams vjeruje da je Bakingamska palača izrazito zabrinuta zbog nje, pogotovo jer se pojavljuje u prvim mjesecima vladavine kralja Čarlsa III (Charles).

- Sigurno će biti intervjua, ekranizacije i beskrajnih špekulacija o ovim memoarima - kaže kraljevski autor.

Mark Borkovski (Borkowski), pisac i stručnjak za promociju, također tvrdi da će šteta za kraljevsku porodicu biti velika.


- Čarls bi tako mogao odlučiti ne dati titulu princa i princeze njihovoj djeci, pa čak i povući njihove titule vojvode i vojvotkinje od Suseksa - smatra Borkovski.

Upozorio je da kraljevska porodica očekuje najgore.

- Za novog kralja, koji još planira svoju krunidbu, ovo nije moglo doći u gore vrijeme - dodaje, prenosi Jutarnji.hr.

Čarlesova službena ceremonija krunidbe održat će se 6. maja 2023., tačno na četvrti rođendan Harijevog i Meganinog (Meghan) sina Arčija (Archi) pa su tako korisnici društvenih mreža počeli sumnjati kako je taj datum namjerno odabran.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.