U BARCELONI

Šakira i Pike potpisali sporazum o starateljstvu: Ona dobija djecu

U stvarnosti ovdje niko nije pobijedio osim djece, dodao je Tamborero

Šakira i Pike. INSTAGRAM

A. O.

9.11.2022

Pjevačica Šakira (Shakira) i Džerard Pike (Gerard Pique) jučer su potpisali sporazum u Barceloni o starateljstvu nad njihovo dvoje djece.

- Potpisali smo ugovor o starateljstvu. Naš jedini cilj je pružiti našoj djeci najveću sigurnost i zaštitu i nadu da mogu nastaviti sa svojim životima u sigurnom i mirnom okruženju - poručili su u zajedničkom saopćenju.

Dodali su da cijene što će se njjihova privatnost poštovati. 

Podsjetimo, njih dvoje su se razišli nakon 11 godina veze. Šakira se vraća u Majami (Miami) gdje će odgajati dva sina, Sašu (Sasha) i Milana. 

- Podnesena je vrlo važna žrtva: Džerard je konačno pristao dozvoliti svojoj djeci da žive u SAD-u za njihovu dobrobit, što je glavni razlog i razlog koji je uvijek bio na prvom mjestu - rekao je Pikeov advokat Ramon Tamborero.


- Sudska odluka bi donijela samo bol. U stvarnosti ovdje niko nije pobijedio osim djece - dodao je.

Naime, on je priznao kako je bilo vrlo teško sačiniti sporazum. Oni su pregovarali pet mjeseci kako bi samo sastavili ugovor koji broji 20 strana, a koji bi i Šakira i Pike mogli potpisati.

Dio sporazuma predviđao je da će dvoje djece biti sa svojim ocem tokom tri razdoblja praznika za vrijeme školske godine, uključujući "Dan zahvalnosti, zimske praznike/Božić i period marta/aprila (koincidira s Uskrsom)."

Druga klauzula u sporazumu dopušta put za "dijeljeno starateljstvo" ako Pike dobije prebivalište u SAD-u. 

Ugovor o skrbništvu mora potpisati i sudija SAD-a.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.