NAŠA TEMA

Bosanske manekenke koje su zabljesnule na naslovnicama svjetskih magazina

Pojavile se na kioscima širom planete

Mangafić u društvu kolegice. Printscreen

Piše: A. H.

14.11.2022

Bosna i Hercegovina je oduvijek bila rasadnik ljepote, te je tako iznjedrila nekoliko ljepotica koje su očarale svijet i modne dizajnere sa svjetske modne mape te zabljesnule na naslovnicama svjetskih magazina.

Amra Čerkezović je prije nekoliko godina postala Elite Model Look te predstavljala našu zemlju na svjetskom Izboru u Šangaju i zabilježila historijski uspjeh plasirajući se u Top 20 najljepših.

Ne postoji modna kuća za koju nije radila manekenka porijeklom iz Živinica, a na vrhuncu se pojavila na naslovnici magazina "Harper's Bazaar".



Čerkezović na naslovnici "Harper's Bazaar. Arhiv

Sarajka Melani Čolić osvanula je u američkom magazinu “City Book”. Lijepa manekenka krasila je naslovnicu prazničnog izdanja, a samo snimanje trajalo je nekoliko sati. 


Melani Čolić. Arhiv

2011. godine na Madagaskaru Sarah Čerkez uradila je fotošuting za prestižni „Maxim“ katalog. Tamo je provela mjesec uživajući u ljepotama ostrva, a za potrebe snimanja je na leđima nosila ribu tešku 40 kilograma.

Sarah Čerkez. Printscreen

Zlata Mangafić pozirala je za nekoliko magazina a nerijetko se nalazila i na naslovnim stranama, a jedna od njih je i za čuveni modni magazin "GRAZIA".


Zlata Mangafić. Facebook

Naše manekenke su vrlo cijenjene u svijetu, a neke od njih članice su svjetskih priznatih modnih agencija koje ih regrutuju za najznačajnije modne kampanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.