NIKAD ISKRENIJA

Zorannah otvoreno o depresiji i o napadima panike: Niko ne zna unaprijed kada će dobiti napad

Meni su se napadi desili noću prije nego što zaspim ili kad vozim noću

Zorannah. Instagram

L. S. R.

18.11.2022

Blogerka Zorana Jovanović poznatija kao Zorannahna Instagramu je otvoreno govorila o depresiji i o napadima panike, sa kojima se bori i za koje uzima lijekove koje joj je doktor propisao.

- Ove sada lijekove uzimam samo kada imam napad. Iskreno, to su jaki lijekovi i ne želim da budem stondirana, uspavana i slično u svako doba dana. Pila sam druge lijekove, koji su za depresiju, svakog dana, kao terapiju, oni ne uspavljuju i ne stvaraju zavisnost. Nažalost sa njima sam morala da prekinem, kada su napadi panike počeli češće da mi se dešavaju. 

Iskreno, život mi je bio mnogo bolji, kada sam bila na tim lijekovima (antidepresiv je u pitanju). Tako da planiram da prestanem da pijem ove za anksioznost i vratim se njima. Jako je važno da lijekove ne propisujete sami sebi - napisala je blogerka.

Otkrila je da nikada ne zna kada neki novi napad panike može da joj se desi.

- Niko ne može da zna unaprijed kada će dobiti napad panike, osim ako ih ne izmišlja. Jedino što možeš da znaš neke situacije u kojima si već bila trigerovana. Meni su se napadi desili na primjer noću prije nego što zaspim ili kad vozim noću, a nema nigdje nikoga na ulici - napisala je ona na svom Instagramu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.