50. DODJELA NAGRADA

Pogledajte najzanimljivije modne kreacije s "American Music Awardsa": Damijano David u boksericama i halterima

Organizatori su se odlučili za crni tepih pa su mnoge zvanice u skladu s time birali i crne outfite

Anita i Keri Andervud. Reuters/Aude Guerrucci

N. Aj.

21.11.2022

Ceremonija dodjela "American Music Awardsa", 50. po redu, održana je sinoć u "Microsoft teatru" u Los Anđelesu.

Emisiju, koju su producirali "Dick Clark Productions" i ABC, vodio je Vejn Brejdi (Wayne Brady). 

Portorikanski izvođač Bed Bani (Bad Bunny) našao se na vrhu liste nominiranih ove godine sa najviše nominacija, osvojivši osam, uključujući i svog prvog za izvođača godine. Na kraju je ponio dvije nagrade – za omiljenog muškog latino izvođača i omiljeni latino album, za “Un Verano Sin Ti”.


Nisi Neš (Niecy Nash) - Avaz
Džimi Alen (Jimmie Allen) - Avaz
Loren Žaugeri (Lauren Jauregui) - Avaz
Liza Koši (Koshy) - Avaz
Džesi Džejms Deker (Jessie James Decker) - Avaz
+8

Noć je pripala Tejlor Svift (Taylor Swift), koja je pobijedila u svih šest kategorija za koje je nominirana, uključujući i izvođača godine, najveću čast večeri. Pobjede su učvrstile Svift kao najodlikovanijeg umjetnika u historiji "American Music Awardsa", sa 40 pobjeda u karijeri.

Izvođači koji su se popeli na scenu uključivali su Pink, koja je otvorila šou, kao i Dov Kameron (Dove Cameron), Lil Baby, Bebe Reksa (Rexha), Keri Andervud (Carrie Underwood), "Imagine Dragons"...

Kao i svake godine, ogromnu pažnju izazvale su odjevne kombinacije za koje su se slavni odlučili. Organizatori su se odlučili za crni tepih pa su mnoge zvanice u skladu s time birali i crne outfite.

Reperica i pjevačica Lato (Latto) stigla je s crnim velom, a Beki Dži (Becky G) odabrala je "Monsoori" mini suknju s dugačkim šlepom dok se Dov Kameron odlučila za gotički glam look s potpisom "Marca Jacobsa".

Dov Kameron (Dove Cameron) - Avaz
Sabrina Karpenter (Carpenter) - Avaz
Dnevni avaz
Karuči Tran (Karrueche Tran) - Avaz
Jola (Yola) - Avaz
+8

Uz crnu, mnogi su se odlučili za zlato i šljokice, poput primjerice Pink u "Bob Mackie" haljini i Keli Rovland (Kelly Rowland) u svjetlucavom leopard uzorku.

Anita (Anitta) je prošetala kreaciju s potpisom "Thierryja Muglera" prepunu hrabrih izreza, a Bebe Reksa zabljesnula je u voluminoznoj "Buerangma" haljini prije nego je nastupila na pozornici s Dejvidom Getom (David Guetta).

Italijanska grupa "Maneskin" odabrala je provokativan izgled. Svi članovi, na čelu s Damijanom David (Damian David), odjenuli su donje rublje i haltere.

U galerijama pogledajte neke od modnih izbora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.