BH. TURNEJA

Ima neka tajna veza: Hitovi sarajevske pop-rok škole uz pratnju Zagrebačke filharmonije

Muzički spektakl 18. decembra u BKC-u u Sarajevu, a potom u Zenici i Livnu

Sa jednog od ranijih nastupa. Avaz

Piše: L. S. R.

25.11.2022

Zagrebačka filharmonija s jedinstvenim muzičkim spektaklom „Ima neka tajna veza – Made in Sarajevo“ kreće na turneju po Bosni i Hercegovini.  Tako će 18. decmbra nastupiti u BKC-u u Sarajevu, 19.decemnra su u BNP-u u Zenici, a 20. decembra u Sportskoj dvorani u Livnu.

Hitovi kao što su "Gori vatra", "Da sam ja netko", "Ima neka tajna veza", "Sarajevo ljubavi moja", "Sve će to mila moja...", "Dirlija", "Zenica blues", "Jel' Sarajevo gdje nekad bilo" vratit će publiku na jednu večer u vrijeme kada je Sarajevo bilo regionalni muzički centar.

Za ovu priliku aranžmane navedenih pjesama prilagođene ritam sekciji te Filharmoniji uradili su Ranko Rihtman, Nikša Bratoš i Josip Cvitanović. Vokalni izvođači na ovom događaju bit će Aida Mušanović-Arsić, Nermin Puškar, Robert Čolina, Magdalena Bogić, Amel Ćurić, Ritam sekciju čine Tomislav Modrić, Marko Lazarić, Zvonko Radišić, Zvjezdan Marjanović.

Zagrebačkom filharmonijom dirigirat će Ranko Rihtman i Josip Cvitanović, a producenti su Nikša Bratoš i Tomislav Kašljević.




Sa jednog od ranijih nastupa. Avaz

- Maštao sam već neko vrijeme o takvom projektu na ovim prostorima, u svijetu je to odavno popularno. Naišao sam na plodno tlo kada smo napravili ovaj spektakl lani u Zagrebu, s najvećim hitovima do 90-ih sarajevske pop-rok škole uz pratnji filharmonije, a sada mi je želja popularizirati ga i izvan granica - rekao nam je autor i idejni tvorac projekta, producent Tomislav Kašljević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.