BH. ZVIJEZDA U HRVATSKOJ

Dino Merlin u Varaždinu održao spektakularan koncert: Živim život kao da sanjam

Čemu lijepa priča ako je ne možete više puta doživjeti, ako je nemate s kime podijeliti, poručio je Merlin

Dino Merlin sinoć u Varaždinu. Željko Vidinović

L. S. R.

4.12.2022

Hiljade posjetilaca svih generacija uglas je više od dva sata pratilo jedinstveni koncertni spektakl Dine Merlina sinoć u Areni Varaždin.

 - Živim život kao da sanjam i večeras sam iznimno sretan čovjek. Ljubav ne dijelim samo s porodicom nego i s publikom. Mi se tako dobro razumijemo i to je najveći kompliment koji može dobiti svaki muzičar - istakao je popularni hitmejker nakon koncerta u do posljednjeg mjesta ispunjenoj areni.

Bio je to njegov četvrti dolazak pred varaždinske i fanove iz susjednih zemalja. Samo u sklopu posljednje turneje "Hotel Nacional" došao je čak dvaput – na Valentinovo 2016. te ponovo uoči Dana žena 2018. godine.

- Čemu lijepa priča ako je ne možete više puta doživjeti, ako je nemate s kime podijeliti? Svaka turneja ostavlja poseban trag i jedan lanac ljudi koji je povezan svakim koncertom u svakom gradu. Bila je ovo noć u kojoj su još jednom trijumfirali ljubav i zajedništvo – poručio je Dino Merlin koji priznaje da ga svaki koncert gura naprijed, daje snagu i elan, kako za stvaranje novih bezvremenskih hitova tako i za osmišljavanje i realiziranje novih muzičko-scenskih spektakala po kojima je na daleko poznat.


Dino Merlin sinoć u Varaždinu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Oktobar je bio mjesec kada su se orili evergreeni Dine Merlina cijelom Hrvatskom - rasprodanu dvoransku turneju počeo je dvostrukim koncertom u Rijeci, nastavio pred deset hiljada Dalmatinaca u Zadru, a potom raspametio Slavonce i posjetitelje iz susjednih zemalja koji su dvije večeri zaredom ispunili dvoranu Gradski vrt u Osijeku. Do vikenda čarolije u Varaždinu neumorni muzički virtuoz u novembru je održao turneju u Švedskoj kao i svoj prvi veliki koncert u Italiji.

Iduće subote, 10. decembra, stiže u bečki Wiener Stadthalle, najveću dvoranu u Austriji, a uspješnu godinu, koju će pamtiti po povratku u najdraži mu kontakt s publikom nakon prisilnog razdvajanja zbog pandemije, zaključit će još jednim spektaklom u Hrvatskoj. U hotelu Rixos Premium Dubrovnik Dino Merlin priprema nezaboravan ulazak u novu 2023. godinu, a dan kasnije nastupit će već na open-air koncertu u Budvi ispred starih gradskih zidina. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.