IZA KULISA

Koliko su Megan i Hari dobili za snimanje svoje dokumentarne serije

Prema navodima stranih medija, Hari i Megan dobili su 100 miliona dolara

Hari i Megan. You Tube

L. S. R.

12.12.2022

Nova Netflixova dokumentarna serija "Harry&Meghan" izazvala je burne reakcije u javnosti. Seriju su prozvali "američkim propagandnim smećem", a  Hari (Harry) i  Megan (Meghan) našli su se na meti prozivki za iskorištavanje cijele priče o napuštanju kraljevske porodice kako bi dobili ličnu i financijsku korist.

Prošlog četvrtka izašle su prve tri epizode serije u kojoj će par ispričati sve o svojoj vezi, od samih početaka do bolnih trenutaka s kojima su se morali suočiti.


Prema navodima stranih medija, Hari i Megan dobili su 100 miliona dolara za snimanje serije. No, to je samo dio njihove zarade za otkrivanje privatnosti.

Nakon što su odlučili napustiti svoje dužnosti u kraljevskoj porodicu, Megan i Hari izgradili su medijske brendove putem kojih žele ispričati svoju priču.

Osnovali su medijske kompanije "Archwell Audio" i "Archwell Productions", a Megan je pod svojom produkcijskom agencijom pokrenula podcast "Archetypes" na Spotifyu, za što je dobila 18 miliona dolara za tri godine snimanja.

Osim toga, Hari je potpisao ugovor vrijedan 20 miliona dolara za objavu svojih memoara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.